Testy v Catalunyi

Na okruhu Montmelo se dnes opravdu usilovně testovalo. Tým Proton KR se představil poprvé v letošní okurkové sezóně, jezdci však dostali k dispozici pouze dvoutaktní tříválcový motocykl.

Právě skončené testování na okruhu v Montmelo nebylo však pouze pro tým Harris WSM. Kromě tohoto týmu se na okruhu v Catalunyi sešla celá plejáda dalších jezdců MotoGP a to z týmů Ducati Marlboro, Pramac Honda Team, Suzuki Racing, Proton KR, ale i kompletní továrna Yamaha. Ze šampionátu MotoGP tak byly nepřítomné pouze týmy HRC, které obouvají pneumatiky Michelin a samozřejmě také tým Alice Aprilia Racing, který včera raději absolvoval svou oficiální prezentaci v italském Milanu (článek o prezentaci Aprilie bude zítra odpoledne). Ačkoliv nebyly přítomné některé týmy HRC, jejich přepravní kamióny začaly během dnešního dne dorážet do paddocku okruhu poblíž Barcelony, protože tento víkend je právě na tento okruh naplánované poslední evropské IRTA testování.
Teplé a slunečné počasí nutilo jezdce k co největšímu počtu kol a stalo se dokonce, že někteří jezdci nechtěli své testování přerušit ani na obědní přestávku. Zajímavě působil samotný pohled do strojového parku jednotlivých týmů. Zatímco u týmu Harris WCM se na jednom motocyklu střídali McKenzie a Burns, tak u Kawasaki to vypadalo zcela odlišně, neboť tato továrna se opět zúčastňuje nejen s Garrym McCoyem a Andrew Pittem, ale i se svými dvěma testovacími jezdci.
Za zajímavost jistě je považovat i účast týmu Proton KR, který svým jezdcům Jeremy McWilliamsovi a Nobuatsu Aokimu přivezl pouze dvoutaktní stroje, kterým se navíc porouchala převodovka. Přesto však byli oba jezdci schopni učinit několik testů nových pneumatik.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist