Testy na Sepangu - 2. den

Na okruhu Sepang pokračovaly testy motocyklů třídy MotoGP. Deset rytířů vyjelo ve své zbroji nejen k boji o nejlepší čas.

Druhým dnem pokračovalo testování na okruhu Sepang, kde se společně sešly k zřejmě největšímu testu letošní zimy týmy HRC a Ducati. Opět za velkého vedra a vlhkosti (vzduch 33 °C/asfalt 51 °C) došlo k několika zajímavým událostem.
V týmu Ducati Marlboro se oba jezdci dokázali zlepšit a to především Loris Capirossi, který během svých 56. kol zajel čas 2:04,4 což by znamenalo při říjnové Grand Prix Malajsie Pole Position!!! "Dnes jsme udělali opravdu dobrou práci", říkal Loris Capirossi.
Stejně spokojený byl po dnešních 57. kolech také Capirossiho týmový kolega Troy Bayliss, který si své maximum zlepšil na 2:06,1. "S tím jak dnes testy šly jsem opravdu spokojený", říkal na závěr dne Troy. "Můj cíl je poznat okruh, navázat ten správný cit s motocyklem a výsledky mi doposud ukazují, že jsem na správné cestě.", doplnil Bayliss, který dnes zkoušel různé pneumatiky v závislosti na extrémní podmínky malajsijského okruhu.
Také týmy HRC pokračovali v přípravě svých motocyklů Honda RC 211V a jistě není bez zajímavosti, že všichni jezdci si dokázali zlepšit své časy z pondělního dne. Ze všech jezdců opravdu zazářil Valentino Rossi, který posunul hranici nejrychlejšího kola na okruhu Sepang do dalších výšin, když dokázal protrhnout magickou čtyřku a den zakončit s časem 2:03,5!!!. "V podstatě jsem s dnešním výsledkem spokojený", říkal Rossi po tomto naprosto famózním čase (dosavadní nejrychlejší kolo zajel Alex Barros 2:04,687 v kvalifikaci na GP v říjnu 2002). "Nyní je zde možné jezdit hodně rychle a ještě tyto časy podržet v několika kolech. Dnes jsem vyzkoušel na předním kole devět druhů pneumatik Michelin."
Nejpilnějším jezdcem dne byl Rossiho kolega z týmu Repsol Honda Američan Nicky Hayden, který dnes dokončil celkem 84 kol, při kterých o sekundu zlepšil svůj včerejší čas. "Na motocyklu se nyní již cítím o hodně klidněji, ale naučení okruhu mě trvá déle než jsem očekával", říkal trochu mrzutě The Rocket o dnešním testování.
Po překonání bolestí břicha zaúřadoval dnes také japonský jezdec Daijiro Kato z Gresiniho týmu, který zajel druhý nejlepší čas jimž se také dostal pod hranici Pole Position z Grand Prix Malajsie 2002. "Poslední dva dny jsem byl trochu nemocný, ale nyní se již cítím lépe", říkal Kato. "Pracovali jsme na některých věcech a to i přestože doposud nemáme nový motocykl. Dnešní počasí bylo velmi horké a tak jsem testoval v malých dávkách, abych nebyl brzo unaven." Testování na okruhu Sepang pokračuje zítra posledním dnem. Nejlepší časy druhého dne testování:
Valentino Rossi - 2:03,5
Daijiro Kato - 2:04,3
Loris Capirossi - 2:04,4
Max Biaggi - 2:04,5
Tohru Ukawa - 2:04,9
Sete Gibernau - 2:04,9
Shinichi Itoh - 2:05,6
Troy Bayliss - 2:06,0
Nicky Hayden - 2:06,6
Makoto Tamada - 2:07,0

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist