Testy na Sepangu (1)

Na malajsijském okruhu Sepang dnes začala finální příprava ne sezónu MotoGP 2004. Testují zde Honda, Suzuki, Kawasaki a Moriwaki. Po třídenním testu příjde ke slovu továrna Yamaha v čele s Valentinem Rossim.

Poprvé v letošní sezóně zahřměly čtyřtaktní motory litrové třídy MotoGP při testech na sezónu 2004. Stalo se tak na okruhu Sepang v Malajsii, kde společně testují týmy HRC, Suzuki a Kawasaki doplněné o japonského nadšence Moriwakiho.
Ve velkém vedru a za slunečního svitu, který přerušil pouze krátký, odpolední déšť, jezdili jezdci své testovací dávky od 9:00 hodin tamního času. Z továrních jezdců Hondy nebyl přítomen pouze uzdravující se Alex Barros, kterého však nahradili dva oficiální testovací jezdci, z nichž dostal výhradní právo testovat stroj roku 2004 pouze Tohru Ukawa. Shinichi Itoh i ostatní oficiální jezdci HRC jezdili pouze na loňských modelech.
Přítomní novináři na těchto testech mohli během prvního dne vidět i to, jak se mladý Nicky Hayden snaží upravit svou novou výzbroj nebo rozdělený box týmu Sita Ponse, či zdánlivě harmonický vztah Sete Gibernaua s Colinem Edwardsem.
Na zcela nových, zelených motocyklech Kawasaki ZX-RR se poprvé vedle Alexe Hofmanna představil japonský jezdec Shinya Nakano, který svou oddanost továrně Kawasaki vyjádřil i zeleným pruhem na své nové přilbě.
Problémy s pasem sice trochu zdrželi Kennyho Robertse při posledních testech, dnes však již byl opět společně se svým mladším kolegou Johnem Hopkinsem na dráze a hltal první testovací kilometry na pneumatikách Bridgestone, které mají nyní v Sepangu větší zastoupení jak pneu Michelin. Továrna Suzuki nasadila na nové motocykly GSV-R dnes i svého testovacího jezdci Kousuke Akiyoshiho, ale časy ani jednoho z trojice svých pilotů neuvolnila. Jisté však je, že zatímco motocykl Kawasaki ukazuje své velké změny již na první pohled, motocykl Suzuki očividně své změny ukrývá pod kapotáží.
Poslední kdo se dnes v Sepangu představil, je australský jezdce Andrew Pitt, který se začíná přátelit s novým strojem Mamoru Moriwakiho a sice se strojem Moriwaki MD 211VF, tedy se strojem, se kterým by se měl Pitt v letošní sezóně představit v pěti závodech MotoGP.
Během prvního dne se nestaly žádné dramatické příhody. Všichni jezdci však svorně potvrdili, že se po zimní pauze cítí "zrezavělí", ale že se postupně dostanou na optimální formu.
Uvolněné časy z dnešního testování na Sepangu:
1.- Max Biaggi 2:03,47 (47 kol)
2.- Sete Gibernau 2:03,51 (58)
3.- Makoto Tamada 2:04,00 (41)
4.- Colin Edwards 2:04,26 (51)
5.- Nicky Hayden 2:04,72 (57)
6.- Shinichi Itoh 2:05,07 (55)
7.- Tohru Ukawa 2:05,66 (62)
8.- Alex Hofmann 2:06,26 (41)
9.- Shinya Nakano 2:06,50 (44)
10.- Andrew Pitt 2:07,70 (58)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist