Ten Kate na domácí trati

Tým Ten Kate Honda se představí v Assenu coby favorit na domácím okruhu. Cíle jsou jasné - první dvě místa v nedělním závodě třídy World Supersport.

Gerrit Ten Kate, vlastník týmu Ten Kate Honda, se těší na svůj domácí závod, který jeho tým absolvuje o tomto víkendu na holandském okruhu v Assenu. Pro letošní závod si stanovil jako cíl zopakování loňského úspěchu, kdy jeho jezdci Fabien Foret a Iain MacPherson získali první dvě místa.
“Tento rok přijíždíme do Assenu jako vedoucí tým šampionátu, ale náš tým má nohy pevně na zemi,“ říká Ten Kate. “Je to závodění a může se stát cokoliv. Je zde přinejmenším osm jezdců, kteří mohou v Assenu vyhrát a já jsem šťastný, že Chris Vemeulen a Karl Muggeridge jsou dva z nich.“
Chris Vermeulen prožívá letos fantastickou sezónu a v nadcházejícím závodě může za jistých okolností již získat letošní titul Mistra Světa. Nicméně Australan, stejně jako jeho týmový šéf, odmítá roli favorita.
“Assen je pro mě specialita, je to domácí závod pro můj tým a samotný okruh je fantastický,“ pochvaluje si Vermeulen. “Mohu se tam stát Mistrem Světa, nechci na to příliš myslet, stejně jako na poslední události. Můj přístup k tomuto závodu bude stejný jako ve všech předchozích závodech,“ doplňuje Australan a přidává jména svých největších soupeřů v nedělním závodě, kde si myslí, že budou dobří zejména Jürgen vd Goorbergh, Stephane Chambon a Katsuaki Fujiwara, stále se lepšící Sebastien Charpentier, ale i jeho týmový kolega Karl Muggerdge.
A právě Karl Muggeridge se velice těší na tento závod, který pro něj neznamená jen návrat na místo, kde poprvé ucítil atmosféru závodů Mistrovství Světa třídy Supersport, ale i návrat na jednu z nejoblíbenějších tratí.
“Assen je místo, kde v roce 1999 začala má kariéra v závodech World Supersport, když jsem se jako nahrazující jezdec v Gerritově týmu umístnil na čtvrtém místě poté, co jsem bojoval dlouho o vítězství,“ vzpomíná Australan Muggeridge. “Z tohoto důvodu bude navždy Assen pro mě jakási specialita. Absolvoval jsem minulý týden dobrý test ve francouzském Magny-Cours a letošní testování na Assenu bylo také velmi dobré. Honda CBR 600RR s materiálem od WP a Pirelli je pro tento okruh velmi dobrá kombinace. Jen doufám v nějaké suché počasí.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist