Tamadovi by mohl Sachsenring sedět

Japonský jezdec Makoto Tamada přirovnává okruh Sachsenring ke svému oblíbenému okruhu v Sugo, kde stabilně porážel nejlepší jezdce WSBK v čele s Baylissem a Edwardsem.

Nováček šampionátu MotoGP Makoto Tamada přirovnává německý okruh Sachsenring ke svému oblíbenému okruhu v Sugo, kde v minulosti dokázal při závodech World Superbike porážet i takové hvězdy jako bezesporu jsou Troy Bayliss a Colin Edwards včetně Noriyuki Hagy. Tamada v letošní sezóně již několikrát naznačil, že je vynikající jezdec, který se rychle orientuje na neznámých okruzích, výborně jel ve španělském Jerezu, nezapomenutelné je jeho čtvrté místo v italském Mugellu. Na tyto výsledky by Tamada na členitém okruhu chtěl navázat.
"Můj tým mi řekl, že ten okruh je trochu těsný, tak jako v Sugo," usmívá se jezdec továrny Bridgestone. "Po Doningtonu jsem trávil dva dny testováním v Brně. Pomáhal mi tam v testování pneumatik Shinichi Itoh, společně jsme našli několik dobrých kombinací. Několik předních pneumatik bylo obzvlášť působivých a tak je použiji na Sachsenringu v trénincích."
Japonský jezdec v současné době žijící v Itálii také prozradil svůj plán na volný čtvrtek, tedy den před zahájením Grand Prix. "Budu hrát za fotbalové družstvo MotoGP fotbal proti německým hvězdám. Bude to zajímavé."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist