Tamada o závodě v Jerezu

Makoto Tamada zastavil během závodu třídy MotoGP v boxech pro výměnu pneumatik. Nakonec nebyl spokojený ani s druhou sadou.

Po výborné páteční části kvalifikace na španělskou Grand Prix, se postavil japonský jezdec Makoto Tamada na páté místo startovního roštu. Již sobotní mokrá část však naznačila, že v případě deště nebude tento nadějný Japonec nijak výrazný. Tato skutečnost byla v samotném závodu potvrzena, když již po pěti kolech zajel Tamada do boxů. Po výměně pneumatik a několika úprav nastavení se Tamada vrátil do samotného závodu, absolvoval dalších šest kol, ale poté již definitivně ukončil své účinkování ve španělské Grand Prix.
"S mokrým nastavením jsme nebyli spokojení," říkal po závodě Tamadův týmový manažer pan Gianluca Montiron. "V dešti stroj nepracoval dobře, Makoto neměl na něm cit. Když přijel, tak jsme se rozhodli vyzkoušet jiné pneumatiky. Znovu ovšem neměl na motocyklu dobrý pocit a tak se rozhodl definitivně odstoupit ze závodu."
"Měl jsem problém s přilnavostí," přiznal Makoto Tamada. "Podmínky pro závodění byly podle mne hrozné. Opět jsem vyjel z boxu ne kvůli závodu, ale kvůli pokusu nalézt nějaké řešení. Vrátil jsem se, abych nashromáždil nějaké data, podle kterých se budeme moci zlepšit. Nicméně ani druhý pokus mi nedodal nutnou důvěru a tak jsem se rozhodl definitivně odstoupit."
"Cítím s Makotem, který nedokončil závod poté, co startoval ze druhé řady. Doufám, že v příštím závodě dosáhneme lepších výsledků od obou jezdců," dodal na adresu Tamady šéf týmu Camel Honda pan Sito Pon.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist