Také Kawasaki na domácí trati

Také tovární tým Kawasaki považuje závod v Motegi za domácí podnik a dle toho se také chce ukázat v nedělním závodě, který budou sledovat špičky z japonské továrny.

V neděli bude slavit tým Fuchs Kawasaki Racing své výročí, když tomu bude rok co se poprvé postavil na start závodu Grand Prix třídy MotoGP se strojem Kawasaki Ninja ZX-RR. Právě před rokem totiž v barvách tohoto továrního týmu nastoupil po osmnáctém místě v kvalifikaci japonský jezdec Akira Yanagawa do závodu, ve kterém posléze havaroval.
Před čtrnácti dny zajistil Garry McCoy pro továrnu Kawasaki prozatím nejlepšího umístnění v kvalifikaci, když se dokázal prosadit na třinácté, startovní místo. V započatém trendu míní Australan pokračovat i v domácím prostředí svého chlebodárce, tady v japonském Motegi, kde již nechce skončit v závodě jako v tom brazilském, kde kvůli poškození chladiče předčasně odstoupil.
"Motegi ke mě v minulosti nebylo nikdy laskavé, ale tentokrát doufám v bezproblémový průběh během tréninků a kvalifikace, kdy se budu snažit najezdit mnoho kol s cílem co nejlepšího nastavení a testu pneumatik," říká Garry McCoy. "V posledních dvou závodech mě malé problémy stály jízdu po okruhu, a protože jsem před Motegi neabsolvoval žádný test, je těžké předpovídat co se opět přihodí. Hrbolatý okruh v Riu vypadal, že vyrovnal částečně náš odstup od ostatních, především v kvalifikaci to bylo znát. Motegi je se svými sekcemi jiné, jsou zde rychlé změny směru a to je zrovna náš problém. Kawasaki vložila všechny své technické zdroje do projektu ZX-RR a tak se začíná projevoval větší síla motoru."
Andrew Pitt je opět postaven před neznámí okruh a jeho první kroky tedy povedou, stejně jako v mnoha jiných případech, pouze za naučením těžkého okruhu. Pitt bojoval na hrbolatém okruhu v Riu a nakonec při své první návštěvě dokázal dokončit závod na osmnáctém místě.
"Vše co o Motegi vím je to, co jsem viděl na videu při sledování závodu z loňského roku, který vyhrál Alex Barros," říkal druhý jezdec týmu Fuchs Kawasaki Racing Andrew Pitt. "Mohl bych sledovat tu kazetu znova, abych získal větší znalost o okruhu, ale lepší škola bude až v prvním, volném tréninku v pátek. Pokud bude počasí přát, chtěl bych absolvovat hodně suchých kol. Jsem si jistý, že pro nedělní závod naleznu dobré nastavení motocyklu. Zlepšený výkon motoru bude dobrý dárek k narozeninám a snad mi pomůže udělat krok ke konkurenceschopnosti při domácí Grand Prix pro Kawasaki."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist