Suzuki příští týden v Malajsii

Tovární týmy Suzuki absolvují příští týden pětidenní testování ve vlhé, ale teplé Malajsii. Týmy Suzuki Racing (MotoGP a WSBK) doplní americký tovární tým Yoshimura Suzuki.

Na okruhu Sepang poblíž malajsijského Kuala Lumpur zahájí příští týden pětidenní testováním tovární tým Suzuki Racing svou činnost v roce 2003. Tato továrna bude na okruhu zkoušet svůj stroj GSV-R, který budou po supermoderním okruhu vodit tovární jezdec a bývalí Mistr Světa třídy 500 ccm Kenny Roberts jr, společně s nováčkem týmu, dalším americkým jezdcem, Johnem Hopkinsem. Továrna Suzuki původně hodlala nasadit čtyřtaktní stroj až v letošním roce, ale na naléhání svých loňských pilotů, Robertse a Sete Gibernaua, změnila své plány a stroj o obsahu 990 ccm nasadila již v roce 2002. Testy v Sepangu odstartují intenzivní program, který hodlá japonská továrna uskutečnit ještě před zahájením letošní sezóny 6. dubna na okruhu Suzuka.
Od posledního loňského závodu továrna Suzuki zdokonalila a vylepšila mnoho svých podkompletů na tomto stroji a pro Kennyho Robertse to tak bude první svezení s tímto vylepšeným motocyklem. John Hopkins se představí na okruhu Sepang se strojem GSV-R již podruhé, když zde po skončení loňského šampionátu absolvoval svou premiéru na čtyřtaktním stroji MotoGP.
Společně s oficiální tovární dvojicí bude stroj GSV-R druhé generace testovat i oficiální testovací jezdec továrny Kosuko Akioshi z Japonska. "Pro všechny nové součásti jsme zcela zaplnili náš testovací plán, máme skutečně dlouhý seznam od rámu, brzd, přes pneumatiky k různým charakteristikám motorů a dalších detailů", říká k nadcházejícím testovacím jízdám manažer týmu Garry Taylor. "Pro všechny oblasti máme několik alternativ, různé kombinace zkoušek. Test jsme naplánovali od pondělí do pátku. Je to zřejmě trochu více času než potřebujeme, ale udělali jsme si tak rezervu pro případ nepřízně počasí. Jediná věc, která nás nyní tíží, je hledání nového oficiálního sponzora týmu pro letošní sezónu MotoGP, ale je to záležitost, na které se usilovně pracuje a zatím se o ní nebojíme", dodal manažer Taylor, který ještě hovořil také o tom, že tento test není pro určení konečné fáze nastavení motocyklů, ale pouze odrazem pro nadcházející měsíce, které proběhnou pro Suzuki formou intenzivní práce na motocyklech.
Ovšem nebude to pouze tým z Moto Grand Prix, který bude testovat příští týden na okruhu Sepang. K testům byly také pozvané tovární týmy ze šampionátu World Superbike a AMA Superbike.
Španělský jezdec Gregorio Lavilla bude testovat svůj stroj, se kterým se zúčastní dvanáctidílného šampionátu Mistrovství Světa Superbike a trojice Mat Mladin, Aaron Yates, Ben Spies z kalifornského týmu Yoshimura Suzuki bude testovat stroje GSX-R1000, se kterými se pro změnu zúčastní amerického národního šampionátu AMA Superbike.
Tým Suzuki Racing má další testování naplánované na první týden v únoru, kdy si rezervoval okruh Phillip Island v Austrálii a pak již koncem února zamíří do Evropy, kde otestuje své stroje na okruzích Valencia a Catalunya.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist