Suzuki a jejich nový stroj

Zcela nová Suzuki GSV-R přivezla své jezdce do první desítky IRTA testů v Jerezu. Přesto oba tovární piloti doufají ve zklepšení.

Tým Suzuki Racing nejenže prodělal na okruhu Jerez de la Frontera svou oficiální prezentaci (jako čtvrtý tým třídy MotoGP), ale jeho jezdci si kromě zlepšení svých zdejších nejrychlejších časů také dokonale odzkoušel nový stroj Suzuki GSV-R, který má nový dokonalejší rám a předělaný motor. Motocykl nese typové označení XRE1. Pro jezdce to byl teprve třetí test s radikálně přebudovaným motocyklem a oba jeho sílu zužitkovali ve své postavení mezi Top Ten třídenních testů.
"Jakmile nám to počasí dovolilo, pracovali jsme zde velmi usilovně", říkal na závěr testů Kenny Roberts jr. "Nemohu však říci, že s časy na jedno kolo jsem spokojený. Potřebujeme zlepšit základní nastavení motocyklu než využijeme jeho plnou sílu, potřebujeme aby nám pomohla továrna. Motocykl potenciál má, potřebujeme ho nalézt a všichni jsme se také rozhodli, že ho nalezneme", říkal jezdec, který po skončení testů figuroval na osmém místě celkového pořadí mezi všemi jezdci zapojenými do tohoto testování.
Druhý jezdec týmu Suzuki Racing, také americký jezdec John "Hopper" Hopkins absolvoval během testování úctyhodných 163 kol na jejichž konci figuroval na konci první desítky. "Udělali jsme zde nějaké kroky, ale ještě máme mnoho věcí, které potřebujeme zlepšit", říkal Hopkins, který také poznamenal, že ještě během dalších testů tyto věci budou zlepšovat. "Chceme být pro první závod připraveni."
Suzuki má ještě naplánované soukromé testování ve Valencii a pak se vydá na okruh Catalunya kde se zúčastní posledních evropských IRTA testů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist