Stunt Open na Hockenheimringu

I letos se konala tato prestižní soutěž ve stuntridingu, předcházelo tomu několik měsíců příprav, jak ze strany organizátorů tak i ze strany zůčastněných jezdců. Novinkou je, že se letošního závodu zúčastnil i náš jezdec Martin Krátký, kterému se podařilo obsadit bodované místo.

Gratuluji k úspěchu na letošním Stunt Open, 5.místo je vynikající umístění.
Díky. Tréninku jsem věnoval spoustu času a natrénoval jsem celkem fajn jízdu, ale nejsem ještě tolik sžitý s motorkou a stále dělám chyby, když jedu triky rychle za sebou. Musím ještě trochu dopilovat techniku jízdy, pak to bude snad lepší.
Jak jsi se o téhle soutěži dozvěděl?
Tak takhle akce se konala již loni a už tenkrát jsem si říkal, že bych se tam rád podíval a letos mi to vyšlo. 
Dosáhnul jsi vynikajícího úspěchu, jak se to celé seběhlo?

Tak s takovým výsledkem jsem vůbec nepočítal. Konkurence byla obrovská, účastnilo se celkem 42 jezdců ze 13 zemí Evropy. Na velké motorce nejezdím jěště ani rok jako ostatní, v první kvalifikaci jsem byl osmý, měl jsem ale zavzdušněnou brzdu, to se podařilo opravit a ve druhé kvalifikaci jsem byl už na počet bodů na 6.místě. Dostal jsem se do finále, které se jelo v neděli a tam jsem obsadil konečné 5.místo celkově. Moc nadějí jsem si ale na začátku nedával. Mám z toho opravdu radost.
Jaké to bylo jezdit pospolu s nejlepšími jezdci z Evropy?
No byl to super pocit. Před pár lety jsem pozoroval lidi jako třeba nejlepší stuntrider Chris Pfeiffer, Jorian Ponomareff a teď jsem měl možnost s nima jezdit na jednom místě! Byl to super pocit, když za mnou přišel Chris a gratuloval mi k úspěchu, říkal že jakožto nováček mám prý super úspěch a mám pokračovat dále. To je pro mě obrovská motivace. 
Po Stunt Open příjdou jistě další závody, kam se chystáš nyní?
No tak nejbližší závod bude tady v Čechách na začátku července. Pojede se naše české mistrovství stuntridingu v Častovicich u Pelhřimova. Jěště uvažuju o jednom závodě v Londýně, to zatím ale není potvrzené. Pak mě čeká v srpnu závod Stunt Grand prix v Polsku a jeden závod koncem srpna v Maďarsku.

Tak ať se daří!
Díky. Chtěl bych ještě poděkovat svým fanouškům, sponzorům a také serveru Motorkáři.cz za mediální podporu.

Video



Výsledky:

1. Chris Pfeiffer, Německo
2. Sebastien Desbonnet, Francie
3. Rafal Pasierbek, Polsko
4. Thomas Sagnier, Francie
5. Martin Krátký, Česká republika 
6. Romain Jeandrot, Francie
7. Adrian Pasek, Polsko  +  Jorian Ponomareff, Francie

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist