Stoner si zvykl opět na "dvacku"

Casey Stoner si po roce ve třídě 250 ccm opět zvykal na slabší stroj třídy 125 ccm, se kterým je nyní již spokojený a připravený zasáhnout o boje na stupních vítězů.

“Jedna věc je jistá – bude to těžká sezóna“, říkal před odletem do Japonska mladý australský jezdec Casey Stoner, který letí do země vycházejícího slunce společně nejen s týmem Lucio Cecchinella, ale i se svým otcem, který ho doprovází po světových okruzích.
Poslední testování absolvoval Stoner společně s týmem Safilo Oxydo Race LCR na španělském okruhu Valencia a nyní již může svědomitě prohlásit, že se opět dostal do správného a optimálního postavení na motocyklu nižší třídy, protože jak jistě všichni víte, Stoner loňskou sezónu strávil ve třídě 250 ccm. “Chvilku mě to trvalo, ale nyní se již cítím klidnější než na stroji 250 ccm“, říká jezdec jenž minulou sobotu trávil v dějišti prvního závodu Mistrovství Světa v motokrosu.
Ve třídě 125 ccm bude letos nebývalá konkurence, nastoupí zde tři světový mistři a osm jezdců, kteří již znají pocit z vítězství. Mezi tyto piloty jistě bude chtít australský mladíček co nejrychleji vstoupit. Dopomoci by mu k tomu měl také nejnovější produkt továrny Aprilia. “Se svým strojem jsem spokojený a myslím si, že bych měl být mezi nejlepšími jezdci na hodně okruhách. Tovární stroje jsou si však hodně podobné a tak se zřejmě bude závodit ve velkých skupinách. Doufám, že budu v těchto skupinách i já“, upřesňuje jezdec jenž se po závodech v Japonsku chystá strávit Velikonoce v rodné Austrálii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist