Šrámek Racing Promotion - ME

Most – Smůlu, která v letošní sezóně provází tým Šrámek racing promotion ve většině evropských závodů, se nepodařilo porazit ani na domácí půdě v Mostě.

O druhém červencovém víkendu se tým přesunul na mostecký okruh, kde se jelo páté kolo seriálu mistrovství Evropy. Po skvělém výkonu jezdce Michala Filly, který o týden dříve dokázal na téže trati vybojovat stříbrnou pozici, se tým netajil nadějemi na dobrý výsledek.
Svou formu potvrdil Michal jak ve volných trénincích, tak v kvalifikaci, svým časem si zajistil start z pátého místa, ze druhé řady startovního roštu.
Samotný závod, který startoval ve dvě hodiny odpoledne, měl však značně dramatický průběh. Počasí nad závodním okruhem se měnilo každých patnáct minut, sluníčko střídaly mraky a déšť. Těsně před startem 250 nakonec vyhrálo slunce, Michalovi se samotný start příliš nevydařil, během jediného kola se mu ale podařilo probojovat se z patnáctého na páté místo a tak se dostat do skupinky bojující o druhé místo. O další kolo později se Michal začal už dotahovat na čtvrtého jezdce. Skvěle rozjetý závod však organizátoři ve třetím kole kvůli pádu dvou posledních závodníků stopli.
Před novým startem se mechanici týmu rozhodli na poslední chvíli vyměnit zadní pneumatiku. Pilot týmu Šrámek racing promotion na studené pneumatice spadl už v zahřívacím kole, druhý start se ale mu podařil lépe než první, ocitnul se po něm na desátém místě. Už po dvou kolech se ale propadl pod bodované pozice. Jak se později ukázalo, na vině byla spálená spojka, která nevydržela 4 starty. Nad tratí se v témže okamžiku rozpršelo a Michal se tak snažil dojet až do přerušení závodu. Organizátoři ale s přerušením otáleli a jezdec Šrámek racing promotion musel motocykl odstavit. Přesto se rozhodl pokusit se v případě třetího startu, tentokrát na vodě, o úspěch. Mechanici se v dramaticky krátkém čase snažili Michalovu Yamahu zprovoznit, podle posledního rozhodnutí z věže se, ale na mokrý start směli postavit jen ti jezdci, kteří dokončili pět kol závodu.
Z Michalova zranění se po ošetření nakonec vyklubala zlomenina zápěstí a tím přerušení závodů na tři až čtyři týdny. Tým tak vynechá pravděpodobně dva závody mistrovství České republiky na Pannoniaringu v Maďarsku a v Mostě, do boje o evropské body se vrátí snad až za čtyři týdny na okruhu ve švédském Anderstorpu.
Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist