Spor je urovnán!

Spor mezi továrnou Yamaha a Nicky Haydenem je po pátečním jednání urovnán, bližší detaily urovnání sporu však nebyly zveřejněné.

Jistě víte, že než podepsal Nicky Hayden smlouvu s HRC `koketoval` také s Yamahou, a že to nebylo jednání bezvýznamné jsme poznaly na reakcích Yamahy po podpisu Haydena s Hondou. Nyní se zdá být celá záležitost uzavřená, protože Yamaha Motor Ltd., International Racer Inc. (společnost, která zastupuje americké jezdce – např. Nicky Hayden, Kurtis Roberts, atd.) a samotný Nicky Hayden vydali společné prohlášení, že uzavřely dohodu, která končí celý spor. Podmínky dohody nebyly zveřejněné.
Na prohlášení mě zaujalo především to, že ne Hayden, ne IRI, ale Yamaha oznamuje, že Hayden i IRI nechtěla Yamaze ublížit.
Je zde tedy otázka – podepsal Hayden tedy doopravdy skutečný kontrakt s Yamahou ještě před podpisem s HRC? Pokud ano, tak každopádně toto prohlášení vnáší do celé záležitostí ještě větší nejasnosti než byly doposud. Jedno se však dá říci zcela jistě a kolegové z USA to již řekli i veřejně – pokud Yamaha chtěla kvůli sponzorům dobrého jezdce z USA, proč tedy dala přednost před Colinem Edwardsem Marco Melandrimu?

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist