Smith pojede premiérový ročník MotoE 2019

Britský závodník Bradley Smith letos končí v MotoGP, kde aktuálně závodí s továrním týmem KTM, ale definitivně z královské kubatury neodejde, jelikož již potvrdil spolupráci s Aprilii, jako jejich testovací jezdec. O víkendu v Malajsii Brit prozradil další plány do budoucna a to, že i nadále zůstane v sedle závodní motorky, jen to bude v nové pohárové soutěži elektromotorek FIM Enel MotoE™ World Cup 2019.

Tým s nímž Bradley Smith bude v sérii FIM Enel MotoE™ World Cup závodit se jmenuje One Energy Racing a stojí za ním manažer týmu SIC Johan Stigefelt, šéf okruhu Sepang International Circuit, Razlan Razali, a Matteo Ballarin, který se specializuje na distribuci elektřiny a plynu.

V příštím roce bude FIM Enel MotoE World Cup součástí světového šampionátu v rámci pěti evropských Grand Prix. Bradley Smith nabízí zkušenosti jezdce světového šampionátu, který má za sebou třináct sezon s pětadvaceti umístěními na stupních vítězů.

„Je to zcela nova kapitola světa závodních motocyklů a jsem nadšený, že budu součástí MotoE,“ uvedl v Sepangu Bradley Smith. „Společně s týmem Energy máme před sebou velký úkol se naučit a přizpůsobit nové technologii, ale jsem si jistý, že jsme na tento úkol připraveni.“

Šéf okruhu Sepang International Circuit, Razlan Razali, k nové výzvě poznamenal: „Sepang Racing Team bude podporovat One Energy Racing našimi mechaniky a inženýry. Serioznost týmu odráží podpis se zkušeným jezdcem jakým je Bradley Smith, což jen dokazuje, že je tým motivován k vítězství.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist