Sito Pons a jeho hoši

Sito Pons vkládá do svých jezdců velké naděje. Max Biaggi si jede pro osmé vítězství, ale i Tohru Ukawa jistě bude chtít minimálně na pódium.

Vítězství v kvalifikaci během posledních dvou let a sedm vítězství na tomto okruhu. Taková je stručná vizitka Maxe Biaggiho na našem okruhu v Brně. "Brno je okruh, který má v mém srdci zvláštní místo," říká italský jezdec o našem okruhu. "Vyhrál jsem zde se všemi motocykly, se kterými jsem jezdil: s Aprilii a Hondou 250 i Hondou a Yam,ahou 500/MotoGP. Okruh je opravdu fantastický s působivými sjezdy a stoupáním. Okruh může být charakterizován jako rychlý, velmi dlouhý. V mnoha případech musíte improvizovat při volbě stopy, protože tam není žádná stálá stopa, jako tomu je například na Sachsenringu."
Max Biaggi skutečně náš okruh miluje a nedá na něj dopustit. Ve svých prohlášeních vždy mluví o brněnské trati pouze v superlativech. "S ohledem na poslední závod musím říci, že německá Grand Prix byla pro mě velmi zlá," pokračuje Biaggi. "To však je nyní již historie a já musím myslet pouze dopředu. Vypadá to, že budeme mít v Brně hodně práce, protože bychom měli dostat od Hondy nějaké nové díly. Na tuto práci se však samozřejmě těším."
Tohru Ukawa si zkrátil dovolenou o účast v továrním týmu Hondy v závodě World Endurance na okruhu Suzuka, kde však letos cíl neviděl. "Po osmihodinovém závodě jsem trávil několik dnů doma," říká Tohru Ukawa. "Těším se na návrat do sedla RC 211V a na jízdu v Brně. "Vzhledem k mým konkurentům bude jistý handicap to, že jsem se nemohl účastnit zdejších testů, protože jsem byl zraněný po mém pádu v Doningtonu. Pokusím se to dohnat nadšením. Řekl bych, že Brno společně s okruhem Sugo je jedním z mých oblíbených okruhů. Má rychlé, široké zatáčky s dobrou přilnavostí. Rozhodně jsem hodně motivován do druhé poloviny sezóny. Ve svých šancích jsem optimistický, protože se na motocyklu již cítím lépe.
Optimistickou náladu před zahájením naší Grand Prix disponuje i boss týmu Camel Pramac Honda pan Sito Pons. "Během nedávných závodů učinil Max znamenitý pokrok," řekl Sito Pons. "Jeho chápání motocyklu a týmu se značně vyvinulo. Časy, které zde dosáhl při testech po britském závodě mě vedou k optimistické náladě před závodem, ačkoliv jsem si vědomý, že budeme mít hodně těžké práce během celého víkendu. Pokud je Tohru koncentrovaný, učinil během posledních závodů velký pokrok. Doufám, že v Brně opět učiní vše co nejlépe a bude bojovat o vedoucí pozici."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist