Shinya Nakano pojede Kawasaki v MotoGP

Stajovym kolegou Alexe Hofmanna bude v pristi sezone Japonec Shinya Nakano.

Shinya Nakano pojede MotoGP 2004 na Kawasaki
Japonsky pilot Shinya Nakano bude v pristim roce tymovym kolegou Alexe Hofmanna.
Sef tymu Harald Eckl tak prosadil sve prani, aby vedle mladeho Nemce Alexe Hofmanna byl do tymu angazovan namisto Andrewa Pitta jeden zkuseny pilot. Puvodne se sice uvazovalo o Norickovi Abemu, prednost ale nakonec dostal jeho krajan, 26-ti lety rodak z Chiby, a byvaly vicemistr sveta ze dvestepadesatek, Shinya Nakano.
Tuto informaci uvedl italsky Online-Magazin motonline.com.
Japonsky pilot debutoval v zavodech Grand Prix v roce 1998 a uz o rok pozdeji vyhral svou prvni GP. To vse se pochopitelne odehralo na domaci Grand Prix. Celkem se mu jich podarilo vyhrat sest, tu posledni potom ve Valencii 2000. Zajel take ve tride 250 ccm 8x nejrychlejsi kolo zavodu a 5x startoval z Pole - Position.
Po absolvovani 34 Grand Prix v teto tride odesel do nejsilnejsi kubatury a zde absolvoval uz 47 startu. V kralovske tride debutoval opet ve sve domaci GP a to v roce 2001. Zajel take jednou nejrychlejsi kolo zavodu, jedenkrate skoncil na stupnich vitezu jako treti a jednou uz startoval ze druhe startovni pozice.
V letosnim roce jezdil Japonec tovarni Yamahu v tymu Luise d´Antina. Se ziskem 101 bodu skoncil v mistrovstvi sveta celkove jako desaty.
Jelikoz spanelsky tym odesel k Ducati, tak pro Nakana uz nezbylo misto. Naskytly se sice moznosti a take kontakty jak k tymu Fortuna - Yamaha ci k Alice - Aprilia, ale nakonec zakotvil Shinya Nakano u Kawasaki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist