Rossi o japonském okruhu

O bezpečnosti japonského okruhu Suzuka hovořil s organizátory závodů Mistr Světa Valentino Rossi.

Do zítřejšího závodu MotoGP odstartuje z Pole Position italský čtyřnásobný Mistr Světa Valentino Rossi, který si již včera zajistil vítězství v kvalifikaci na úvodní závod roku. Poslední předpovědi počasí dávají velkou naději, že by zítra mohlo být na okruhu sucho a tak se zřejmě můžeme těšit na zajímavé souboje během 21 kol závodu nejsilnější třídy.
Nicméně přestože italský pilot vyhrál kvalifikaci není stále spokojený. Jeho nespokojenost se zaměřila především na adresu bezpečnosti okruhu a to zejména po těžké havárii jeho krajana Marco Melandriho v zatáčce číslo dvanáct. Valentino Rossi není spokojený s úpravami, které pořadatelé udělali pro větší bezpečnost jezdců. The Doctor veřejně říká, že se na okruhu musí provést další bezpečnostní úpravy aby splňoval kritéria moderních okruhů. "Pro větší bezpečnost musí změnit místo kde včera Marco havaroval. To místo je příliš nebezpečné. Já jsem v tréninku vloni havaroval ve stejném místě, ale měl jsem štěstí - Marco ho neměl," říká nespokojeně Valentino Rossi.
Hlasy z Japonsko však znějí tak, že úpravy okruhu přijdou pouze tehdy, pokud se kriticky k některým místům vyjádří jezdci Formule 1, kteří zde jezdí svou Velkou Cenu také. Například zatáčka R130 byla jezdci Moto Grand Prix kritizována již v minulosti, ale k úpravě došlo až po havárii britského jezdce Formule 1 Alana McNishe v loňském roce, kdy tuto zatáčku začali kritizovat právě jezdci Formule 1. Nakonec i cílový retardér byl upraven právě kvůli kritice jezdců Formule 1.
"Mluvil jsem s organizátory o tomto problému, ale vše co mohu udělat je říci svůj názor. Pokud budou i ostatní jezdci se mnou souhlasit tak to bude dobré", řekl Rossi na adresu organizátorů závodů na okruhu Suzuka.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist