Rossi je spokojený

Valentino Rossi je s výsledkem závodu v Motegi spokojený, získal dalších deset bodů na druhého Gibernaua.

Výborný start do závodu předvedl vedoucí muž celkové klasifikace letošního šampionátu třídy MotoGP, italský pilot Valentino Rossi. Ze třetí pozice, kterou si vybojoval během kvalifikačního snažení, se ještě před první zatáčkou dostal na první místo a nejenže se ujal vedení, ale dokázal se tak i vyhnou kolizi, která v jeho těsném závěsu klátila jednoho jezdce za druhým. V první polovině závodu poté pětinásobný Mistr Světa ujel společně s domácím Makoto Tamadou svým pronásledovatelům. Těsně před polovinou závodu pak Rossi podlehl ataku japonského jezdce, ovšem protože Sete Gibernau jel až šestý, ihned si spočítal, že zisk dvaceti bodů je právě ta výhoda, kterou považoval v dané situaci za podstatnou v boji o letošní korunu třídy MotoGP. Cílem projel Valentino Rossi se ztrátou šesti sekund na druhém místě.
"Měl jsem dobrý start a to mi pomohlo na první místo," řekl Rossi po závodě. "Bylo to velmi důležité, protože zamnou se v první zatáčce odehrálo peklo. Pokusil jsem se zůstat s Makotem a vyhrát. Po prvních deseti kolech, kdy jsem vedl, mě předjel. Mě začal hodně klouzat motocykl, byl to malý problém, který se dostavoval v akceleraci při výjezdech ze zatáček . Bylo pro mě nemožné dostat se opět před Makota. Věřte, že bych rád vyhrál. Je to dalších deset bodů náskoku, které zlepšují mou pozici. V každém případě to byl pro mě důležitý závod."
Spokojený po závodě mohl být i hlavní technik Rossiho posádky Jeremy Burgess, který však velkým nadšením neoplýval. "Po incidentu v první zatáčce změnil závod svou tvář," říká Burgess. "Makoto a Valentino se všemu vyhnuli, ale bez několika lidí je obtížné říkat, jak by se závod vyvíjel. Věděli jsme, že tento závod bude pro nás těžký a tak musím říci, že nedopadl špatně."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist