Rossi a Hayden o letošní sezóně

Jezdci týmu Repsol Honda Valentino Rossi a Nicky Hayden nedávno hovořili nejen o letošní sezóně MotoGP.

Tým Repsol Honda před několika dny vydal tiskovou zprávu, kde je tématem rozhovor s jezdci tohoto týmu Valentinem Rossim a Nicky Haydenem, kteří nejenže hovořili o tom co budou o dovolené dělat, ale také o první, ale i o druhé části letošního šampionátu třídy MotoGP. Podívejme se tedy stručně na tuto zprávu.
Na otázku co bude dělat o dovolené odpovídal vedoucí jezdec šampionátu MotoGP Valentino Rossi, že dovolenou prožije pryč od motorek, se svými přáteli na nějakém slunném místě. “Budu pravděpodobně plavat, běhat a udržovat se obecně v aktivitě,“ říkal Rossi před nástupem na dovolenou.
O letošní sezóně Valentino Rossi opět připomenul, že to je tvrdý rok, jaký předpokládal na jeho začátku. “Nejhorší na letošním roce byla hned v úvodu Katova havárie. Dobrá stránka je soutěž jako taková. Mám rád, když se závodí a tento rok jsem měl na dráze několik zajímavých bitev,“ doplnil Rossi, který také označil Gibernaua, Biaggiho a Capirossiho za své nadcházející, největší konkurenty v boji o světovou korunu.
Rossi také nastínil své plány do druhé poloviny sezóny. “Věděl jsem, že pro tuto sezónu bude důležité získávat body a co nejvíce končit na pódiu. Doposavad se mi to dařilo a budu muset v tomto pokračovat, abych se udržel ve vedení.“
Na stejné otázky odpovídal i druhý jezdec týmu Repsol Honda Nicky Hayden, který se vyjádřil, že během volna absolvuje poprvé závod na Suzuce [rozhovor byl dělaný ještě před závodem MS Endurance na Suzuce – poz. Racing] . “Nebudou to prázdniny jako takové,“ říkal Hayden. “Plánuji pokračovat v tvrdém tréninku a nepřestávat ve svém zdokonalování. Není to doba na uvolnění. Druhá polovina roku je pro mě moc důležitá.“
O dosavadní zkušenosti z MotoGP si Hayden myslí, že mu hodně dala, a že nyní ví, na kterých místech musí ještě zapracovat. Do druhé poloviny sezóny si kentucký jezdec staví smělý cíl, když by alespoň jednou chtěl skončit na pódiu. “Vím, že to nebude snadné, ale je to můj cíl,“ pokračuje Hayden a přidává i odpověď na otázku, který jezdec je pro něj největším soupeřem. “Myslím, že nejlepší v MotoGP je právě obrovská, jezdecká konkurence a zřejmě nejlepší je právě Valentino, který udává tempo. Ale každý jezdec, který má dobrý den, je velký konkurent,“ říká Hayden a doplňuje, že se chce i nadále co nejvíce učit.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist