Rossi a Checa připravení

Valentino Rossi a Carlos Checa jsou připravení na start letošní sezóny MotoGP.

Tovární tým japonské Yamahy, tedy tým Gauloises Fortuna Yamaha vstoupí do letošní sezóny s jezdcem opravdové světové extratřídy, když po třech titulech s Hondou přestoupil k Yamaze Valentino Rossi. Právě italský jezdec společně s Carlosem Checou ze Španělska vytvoří v letošní sezóně dvojici, jenž bude usilovat o nejvyšší mety.
Po sérii povzbudivých testů se rázem ocitl motocykl Yamaha YZR M1 mezi nejlepšími stroji výsledkových listin, kde v loňském roce byl opravdu jen sporadicky. Vítězství Rossiho nejen v měřené části IRTA testů v Barceloně, ale i celkové prvenství ve druhých testech v Jerezu, ukázalo, že tým, motocykl i jezdec jsou dobře nesměřováni za jediným cílem - cesta na samotný vrchol.
"Když jsem začal vloni vyjednávat s Yamahou, ihned jsem viděl jak hodně chtějí abych za ně startoval, chtěli jít za vítězstvím," říká Rossi v předvečer prvního závodu letošního Grand Prix. "Moje práce u Hondy byla dokončená, nyní se společně s Yamahou pokusíme dokončit jejich sen, učinit nový start a vrátit se na vrchol. Je to dobré pro motivaci a držet tuto motivaci na 100%. Nyní se cítím kompletně jako jezdec Yamahy. Ve skutečnosti jsme se tak cítil již druhý den lednových testů na Sepangu. Je krásné společně pracovat na vylepšení motocyklu a společně stoupat k vrcholu. Každý test byl doposud pro nás důležitý, protože jsme práci na tomto motocyklu začali od samého začátku. Je těžké říkat jak dalece se nám podařilo zlepšit tento stroj. Doufám však, že se ho opravdu podařilo zlepšit, a že již v prvním závodě budu moci bojovat o pódium. Je to můj cíl, není to snadný cíl, ale budu se ho snažit naplnit."
Velmi rušnou zimu prožil i druhý jezdec týmu Carlos Checa. Naproti předešlým rokům si Španěl letos myslí, že on a Yamaha jsou dokonalý pár, který může jít za vítězstvím. Jak dalece je on připraven na boj se silnými konkurenty napoví již první závod, který se koná tento týden v jihoafrickém Welkomu.
"Welkom je okruh, který mám hodně rád," říká Carlos Checa na adresu hrbolatého okruhu daleko od civilizace. "Vypadá to, že na první závod přijíždíme ve správnou chvíli našeho vývoje. Každý je na vysoké úrovni, něco se může přihodit, jisté však je, že to bude letos opravdu těžký rok. Opravdu není snadné předpovědět, kdo může tento první závod vyhrát. Nové pravidlo o třech lidech v jedné řadě startovního roštu udělá celou záležitost velmi zajímavou a vzrušující. Letos se cítím před startem sezóny opravdu výjimečně. Na začátku roku 2003 jsem měl nějaké problémy s motocyklem, během zimy nedošlo k tak dobrému vývoji. Opravdu jsem se necítil připravený na první závod v Suzuce. Ve Welkomu to bylo stejné. V Jerezu to bylo již lepší, učinil se tam nějaký pokrok, ale bohužel jsem měl nějaké problémy s motorem. Od té doby se na M1 učinil velký pokrok. Opravdu chci v tomto prvním závodě potvrdit výsledky testů. Jsem opravdu vzrušený, myslím, že jsem nejvíce vzrušený startem sezóny od doby, kdy jsem u Yamahy. Bude to velké!"

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist