Roberts nepojede ani v Assenu

Kenny Roberts po zranění v Mugellu vynechá další Grand Prix letošní sezóny. Jako náhrada pojede Yukio Kagayama, který se tak perfektně představil v Silverstone při závodech WSBK.

Americký jezdec Kenny Roberts jr. bude pokračovat ve svém léčení zranění utrpěném v Mugellu i při Grand Prix v Holandsku. Tuto zprávu dnes zveřejnil tým Suzuki, který také oznámil i jméno jezdce, který nahradí Kennyho při letošní Dutch TT. Tímto jezdcem se stal Yukio Kagayama z Japonska, který v současnosti jezdí v týmu Rizla Suzuki britský šampionát třídy Superbike na továrním stroji Suzuki GSX-R1000.
Kenny Roberts se o posledním víkendu krátce objevil v Cataluniy, kde sdělil novinářům, že ještě před nedělními závody odcestuje domů do Kalifornie, kde se hodlá léčit ze svého zranění na hrudníku. Po příletu do USA se nechal Kenny vyšetřit známým motoristickým lékařem dr. Arthurem Tingem, který již provedl mnoho chirurgických zákroků nejen na motocyklových jezdcích (nedávno například léčil Juana Pablo Montoyu z formulové stáje BMW-Williams). Dr. Ting zjistil, že zranění je vážnějšího charakteru a pravděpodobně to byl on, kdo doporučil Robertsovi nestartovat v Assenu.
Robertse tedy nahradí Japonec Kagayama, který do Holandska pocestuje rovnou z Brands Hatch, kde se zúčastní závodů BSB. "Doufal jsem, že pojedu přinejmenším v jednom závodě Grand Prix v letošní sezóně. Tato šance přišla dříve než jsem si myslel a velmi se na ní těším," říkal Kagayama poté, co se dozvěděl o svém startu v Assenu.
"Již v minulosti jsme spolupracovali s Yukiem a tak vím, že je to jezdec, který na sobě tvrdě pracuje," říkal manažer týmu Suzuki Racing pan Garry Taylor. "Připojuji se k mnoha lidem, kteří obdivovali jeho počínání při nedávných závodech World Superbike v Británii," doplnil Taylor.
"Samozřejmě, že je ztráta přijít o Kennyho v této době a v tomto stádiu vývoje motocyklu, alespoň, že John Hopkins vypadá, že se ze svého zranění již rychle zotavuje. Nejenže jel v Catalunyi, ale absolvoval i následné testování. Vím, že John pojede na svých obvyklých 100% , zatímco v případě Yukiho to bude další zdroj důležitých dat pro naše inženýry," uzavřel vyprávění Garry Taylor.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist