Roberts a Hopkins do Motegi

Na oblíbený okruh přijíždí nejen Kenny Roberts, ale i jeho týmový kolega John Hopkins, jenž má stejně jako Kenny tento okruh velmi rád.

Počtvrté pojedou jezdci Grand Prix v japonském Motegi a počtvrté mezi nimi nebude chybět ani tovární tým Suzuki, pro který je tento start, stejně jako v Suzuce, startem na domácí půdě. V kopcovité krajině, obklopené lesy, nedaleko hlavního města Tokia (cca 60 mil severovýchodně), se představí v barvách Suzuki vedle Akiri Rya (viz. předchozí článek) také Kenny Roberts jr. a v Riu zraněný John Hopkins.
Kenny Roberts, který pro Suzuki vyhrál v roce 2000 světový titul, zná okruh docela dobře, ale především se mu zde daří, když na okruhu Twin Ring dokázal v minulosti dvakrát vyhrát závod třídy 500 ccm. Letos však prožívá zklamání z výkonu svého stroje doplněné také přerušením z důvodu zranění v italském Mugellu. Se čtyřtaktním strojem se na japonském okruhu Robertsovi dařilo i v loňském závodě, když zde šestým místem zaznamenal jeden z lepších výsledků sezóny 2002.
"Závodní rozum velí, že musím jezdit na co nejlepší možný výsledek a doufat, že skončím na bodech," říká Kenny Roberts jr. "V Motegi to nebude jiné. Výhoda bude, že tam budou přítomní nejlepší inženýři a manažeři ze Suzuki. Uvidí naše opravdové problémy a předpokládám, že s námi budou diskutovat o řešení na jejich odstranění."
John Hopkins pojede s týmem Suzuki do Motegi poté, co postrádal poslední závod v brazilském Riu, když velmi těžce havaroval během druhé kvalifikace. Ačkoliv zázračně unikl zlomeninám, nebyl nakonec schopný nastoupit do samotného závodu. Minulý rok, kdy v Motegi startoval poprvé, skončil Hopper na 14. místě, když tehdy nastupoval na slabším, dvoutaktním stroji.
"Vypadá to, že mám natrhnutý nějaký sval v levém lýtku," říká John Hopkins. "Ještě to bolí, také jsem měl vymknuté zápěstí, kvůli kterému jsem se namáhavě držel i řidítek na bicyklu. Jezdil jsem hodně na kole a tak bych mohl být na závodní víkend připravený. Mám ten okruh rád, je tam hodně zatáček silných na brzdy a to je věc, kterou mám rád."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist