Prezident AČR Jan Šťovíček zvolen do představenstva FIM

Na Valném shromáždění Mezinárodní motocyklové federace FIM byl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR, zvolen do představenstva (Board of Directors), nejvyššího orgánu světové federace motocyklového sportu. Novým prezidentem FIM je Portugalec Jorge Viegas, který nahradí Vita Ippolita.

Dějištěm Valného shromáždění FIM byla v sobotu 1. prosince 2018 Andorra. Do Kongresového centra v hlavním městě Andorra la Vella se sjelo na tři stovky delegátů ze 103 členských národních federací. Valné shromáždění rozhodovalo o novém prezidentovi FIM na příští čtyři roky. Vita Ippolita, který vedl federaci od roku 2006, tedy podle stanov maximálně možnou dobu tří volebních období, nahradil Jorge Viegas z Portugalska. Proběhly také volby tří členů představenstva, v nich získal nejvyšší počet hlasů (56) Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR. S 54 hlasy pak byl do nejvyššího orgánu FIM zvolen prezident italské federace Giovanni Copioli, o dva hlasy méně získal Jacques Bolle z francouzské federace.

„Mé poděkování za tento obrovský diplomatický úspěch patří všem činovníkům Autoklubu, ale hlavně všem pořadatelům, díky kterým jsme pořadatelskou velmocí. A samozřejmě také všem našim jezdcům a týmům,“ vzkázal po zvolení Jan Šťovíček. Po příští čtyři roky naváže na odkaz Jana Křivky, legendárního konstruktéra těch nejlepších českých motocyklů, který byl viceprezidentem FIM v letech 1983–1996. „Pro nás to znamená výrazné posílení v rámci světové federace. Budeme u těch nejdůležitějších rozhodnutí a získáváme možnost podílet se na směřování světového motocyklového sportu, náš hlas bude velmi významný,“ dodal Jan Šťovíček.

Představenstvo FIM řídí prezident světové federace, dále v něm zasedají se stejným hlasovacím právem dva viceprezidenti, čtyři členové a šest nejvyšších představitelů kontinentálních federací (Afrika, Asie, Evropa, Latinská Amerika, Severní Amerika, Oceánie).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Autoklub České republiky

    Autoklub České republiky (AČR) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem zájemců o motorismus a činnost v AČR, zapsaném ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, spisová značka L1219. Autoklub České republiky je právním nástupcem Československého autoklubu, který byl právním nástupc...




TOPlist