Přestupové novinky v nižších třídách

Několik zajímavostí v zákulisním dění nižších tříd Mistrovství Světa.

* Fotbalova hvezda nejdrive vykoupila a potom si koupila Barberu
Fotbalova hvezda Clarence Seedorf a zaroven take majitel tymu stejneho jmena ve tride do 125 ccm v jehoz barvach letos jezdili Alvaro Bautista a Robin Harms, koupila Hectora Barberu pro rok 2004. Ackoliv byl letosni dvojnasobny vitez GP (Donnington a Motegi) Spanel Barbera jeste do roku 2005 pod smlouvou u "Aspara", tak ho fotbalista vykoupil od Jorge Martineze, respektive od tymu Circuit de Valencia a bude jednickou tymu Seeford Racing v pristim roce. O jeho tymovem kolegovi jeste neni rozhodnuto.
* Co bude se "starymi" jezdci z malorazek ?
MSMA predstavila svuj konzept o vekovem limitu jezdcu v nejnizsi obsahove tride. V roce 2005 by se maximalni stari jezdcu melo pohybovat do 30 let, v roce 2006 pak na hranici 27 az 28 let. A co k tomu rika zavodni reditel Aprilie Jan Witteveen: " Mnoho tymu v teto tride hleda spickove jezdce. Je vice velkych tymu, nez dobrych pilotu. A kdyz vyhodime jezdce jako Jenknera, Uie, Balleriniho ci Peruginiho, nezustane jich mnoho navic. Kazdy tym potrebuje jednoho rutinera, se 16-ti letymi nemuzes vyvijet zadny motocykl ".
Take Steve Jenkner doufa na zvednuti vekoveho limitu: " Kdyz budes ve 27 letech vypuzen, tak je to prilis brzo. Vzdyt Arnaud Vincent zacal GP jezdit az ve 23 letech. A za dva, tri roky to nebude hrat stejne zadnou roli, mladici vstupuji do GP v 15-ti letech a nezustanou urcite 12 let v jedne tride jako tp dokazal Japonec Nobu Ueda ".
* Hrozba Jana Witteveena
Stefano Perugini by chtel, ackoliv ma jeste platnou smlouvu, odejit od tymu Abruzzo - Aprilia a to ke Gilere. Ale tomu chce zabranit prave Jan Witteveen: " Az budes muset odejit kvuli vekovemu limitu v roce 2005 do vyssi kubatury, tak od nas nedostanes zadny konkurence schopny motocykl ", dal Holandan jasne najevo, kdo je panem na svem hristi.
* Casey Stoner misto Roberta Locatelliho, aneb novy dum pro Colina Stonera
Australan Casey Stoner se rozhodl pro KTM. 18-ti lety talent ze zeme protinozcu bude tymovym kolegou Mika Kallia v rakouskem tovarnim tymu KTM. Rozhodujici byla pritom nabidka vyse rocni gaze a sice 300.000 Euro. Stoneruv otec Colin k tomu rika: " Za tyto penize si mohu znovu koupit v Australii bezproblemove dum, ktery jsem musel prodat, abych synovi umoznil karieru motocykloveho zavodnika ".
* Zemrel prvni mistr sveta stopetadvacitek
11. listopadu by se dozil Nello Pagani 92 let. Bohuzel, v minulem tydnu tento italsky mistr sveta na Mondialu z roku 1949 zemrel na rakovinu. Jeho syn Alberto byl tovarnim jezdcem MV - Agusta v sedmdesatych letech.
* A nekolik novinek z vyssi kubatury
Na tovarnou podporovanych strojich Honda by se meli v pristim roce objevit hned ctyri piloti (letos pouze dva). Zatimco ve Fortuna - Honda to zrejme budou Toni Ellias a Roberto Rolfo, tak ve druhem tymu rizenem Albertem Puigem pod nazvem Telefonica - Honda a s technickou podporou Gresiniho tymu to bude v kazdem pripade Daniel Pedrosa a jeden z Japoncu, nejvetsi sanci ma Yuki Takahashi (Tohru Ukawa ?).
Nejvetsi a vlastne jediny souper japonskeho giganta je pochopitelne italska Aprilia, ta chce nasadit celkem pet tovarnich motocyklu. V oficielnim tymu MS - Aprilia to bude bez ohledu na zisk titulu, ci ne, Manuel Poggiali pod vedenim seftechnika Rossana Brazziho. V "Asparove" tymu by meli jet Pablo (misto Fonsiho) Nieto a Sebastian Porto. V Safilo - Aprilia tymu Lucia Cecchinella pojede v kazdem pripade Randy de Puinet, i zde pojede tovarni Aprilii jeste druhy jezdec, velky zajem je i zde o Argentince Sebastiana Porta.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist