Pozvánka na sobotní sraz veteránů v centru Prahy

Autoklub ČR pořádá v sobotu 25. května 2019 od 10.00 do 17.00 hodin před svým sídlem v Opletalově ulici třináctý ročník Srazu a výstavy historických vozidel. Návštěvníky čekají dynamické ukázky vybraných vozidel, tóny swingové kapely The Dixie Hot Licks, dobová módní přehlídka a prohlídka klubového domu Autoklubu ČR. Autoklub k dnešnímu dni eviduje přes 170 přihlášených vystavovatelů, což je rekordní počet za několik posledních let. Vstup je zdarma.

V salonku Grand Prix je připravena unikátní výstava o historii Autoklubu, kterou doplňuje expozice legendárního závodu 1000 mil československých. Novinkou letošního programu pro nejmenší bude dopravní hřiště, o pořádek v ulici se postará Četnická pátrací stanice Praha. Členové historické skupiny udržující památku a povědomí o československém četnictvu chystají pro všechny návštěvníky překvapení, pokud přijdete v sobotu do Opletalovy ulice, ukázku jejich práce zažijete na vlastní kůži!

Letošní Sraz a výstava se nese ve znamení devadesátin Jawy a 100. výročí Aero. V sobotu budete moci shlédnout průřez modelů těchto značek. Ale nebudou chybět i takové skvosty, jakou je vůz Škoda Sport, který se v roce 1950 zúčastnil závodu 24 hodin Le Mans, nebo třeba americký Maxwell AA Runabout z roku 1910, či jen o rok mladší Hupmobile Touring.

Módní přehlídka představí dochované autentické kostýmy z rodin architektů Utěšila a Rechziegela, jejichž životy byl za první republiky úzce spjaty s Autoklubem. V klubovém domě proběhne také beseda, o vynálezci Josefu Sousedíkovi, „Moravském Edisonovi,“ který sestrojil první československý hybridní automobil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Autoklub České republiky

    Autoklub České republiky (AČR) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem zájemců o motorismus a činnost v AČR, zapsaném ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, spisová značka L1219. Autoklub České republiky je právním nástupcem Československého autoklubu, který byl právním nástupc...




TOPlist