Popate Alvaro Bautista

Talmasci opet druhy, historicky trumf Kolumbijce v Supersportech a dramaticka formule Extreme, to byly hlavni znaky posledniho zavodu CEV v Jerezu.

Opet Alvaro Bautista
125 ccm - Gabor Talmasci opet na stupnich vitezu
Spanelsky pilot Alvaro Bautista z tymu Seedorf Racing potvrdil uz svym 5. vitezstvim v rade a to v poslednim zavode mezinarodniho mistrovstvi Spanelska na okruhu v Jerezu, ze mu po pravu patri titul mistra teto kategorie a zaroven se znovu "nabidl" sefu tymu, fotbalistovi Clarenci Seefordovi k uzavreni smlouvy na pristi rok vedle stajove jednicky Hectora Barbery. V zavode na 16 kol na mokre trati vyhral suverenne a to o propastnych 23,8 sec pred druhym v cili, Madarem Gaborem Talmascim. Ten tedy i druhy start na stroji Malaguti promenil v podiove umisteni. Treti projel cilem dalsi jezdec staje Seeford, domaci Ismael Ortega na Aprilii, ktery zaostal za budapestskym motocyklistou o dalsich 18,9 sec.
Z dalsich jezdcu znamych ze serialu Grand Prix nedojel do cile dnesniho zavodu vubec nikdo !!!, a to at uz se jednalo o Marca Simoncelliho (bude spolujezdcem Steva Jenknera), ktery se sice jako jediny drzel vedouciho Bautisty, ale 6 kol pred koncem musel vzdat pro mechanickou zavodu. Ovsem destivy zavod nedokoncil ani Madar Toth, Holandan Schouten (ma slibeny A - Kit Hondy), Fabrizio Lai testujici stroj Gilera ci Angel Rodriguez na tovarni Derbi.
V konecnem hodnoceni sampionatu se toho moc na prednich mistech nezmenilo, vyhral suverenne Alvaro Bautista se ziskem 161 bodu, pred Sergiem Gadeou s 82 body a Manuelem Hernandezem se ziskem 64 bodu.
Supersport - necekany vitez se jmenuje Martin Cardenas
Ani Ivan Silva, ani Raul Jara, ani nikdo jiny z domacich spanelskych pilotu, ale kolumbijsky host Martin Cardenas na Honde vyhral posledni podnik supersportu v letosnim roce. Bylo to vubec prvni vitezstvi kolumbijskeho motocyklisty v tomto serialu. Jednalo se o zavod s mnoha prekvapenimi na prednich pozicich, kdy mokry a potom na nekterych mistech uz usychajici asfalt vytvoril pochopitelne velmi tezke a predevsim rozdilne podminky na okruhu. Tesne za Kolumbijcem dojel Spanel Javier Fores na Yamaze a to o pouhych 0,3 sec., a treti pak dalsi z domacich zavodniku, Julian Mazuecos, rovnez na Honde, pro ktereho to znamenalo jeho prvni podium v kariere.
Uz jasny mistr Spanelska, Ivan Silva si ziskem 4. mista pripsal dalsich 13 bodu a nashromazdil jich tedy celkove 143, nasledovan Raulem Jarou se 125 body (dnes skoncil 6.) a Javierem Foresem, ktery si ziskem 20 bodu polepsil na celkove treti misto se 103 body.
Formule Extreme, ani vitezstvi nestacilo Cardosovi k titulu
Jezdec Grand Prix a pilot tymu MotoGP WCM, David de Gea je noyvm mistrem ve formuli Extreme a to o pouhy jeden bod !!! Vitezstvi v zavode si sice zajistil Jose Luis Cardoso na Yamaze, ale ani tento uspech neznamenal zisk mistrovskeho titulu.
Vedouci jezdec prubezneho hodnoceni sampionatu, David de Gea na Suzuki, jezdil v prubehu zavodu stale kolem 10. mista a zaverecne devate misto v cili mu zajistilo nejtesnejsim moznym rozdilem zisk mistrovskeho titulu.
Na druhem miste v zavode dojel Josef Sarda na Suzuki, nasledovan Javierem del Amorem na Yamaze.
V konecnem poradi spanelskeho sampionatu tedy vyhral de Gea se 121 body, pred Cardosem se 120 a J.O.Fernandezem na Suzuki s 94 body.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist