Pitt podepsal u Moriwakiho

Andrew Pitt podepsal roční kontrakt s týmem Mamoru Moriwakiho a měl by se tak v letošním roce představit v několika Grand Prix.

Australský jezdec Andrew Pitt podepsal roční kontrakt s Moriwaki Racing. Tento kontrakt by mu měl nejen zaručit testy motocyklu s motorem Honda RC 211V, ale i několik startů na divokou kartu ve třídě MotoGP.
"Oproti mediálním zprávám, jsem neměl na stole vůbec žádné nabídky z jiných šampionátů," přiznal Andrew Pitt situaci, do které se dostal po svém vyhození od továrny Kawasaki. "Čas pomalu ubíhal a tak jsem s potěšením přijal telefonát od paní Midori Moriwaki, která mě zvala do Japonska k vyjednávání o podmínkách kontraktu," doplnil jezdec, který byl velmi zklamaný jednáním Kawasaki při jeho propouštění z týmu Fuchs Kawasaki Racing.
První svezení se strojem Moriwaki MD 211VF absolvoval bývalý Mistr Světa třídy Supersport dnes na okruhu Sepang v Malajsii a ihned byl překvapený sílou motoru Honda RC 211V. "To je rozhodně ten správný motor," usmíval se Pitt. "Je až neuvěřitelné jak je jeho průběh hladký, necítíte žádné výbuchy síly. Ve skutečnosti si připadáte, jako kdyby jste jeli pomalu, ačkoliv tomu tak není. Je nutné vyvinou podvozek, ačkoliv již nyní vypadá celkem dobře, potřebujeme také zapracovat na sladění s pneu Dunlop. Celkově má však motocykl mnoho potencionálu a jí si na něm užívám."
Spokojený se svým novým jezdcem je i šéf týmu Mamoru Moriwaki, který vyjádřil vedle spokojenosti nad angažováním Pitta i poděkování, že si Australan vybral právě jeho tým. "Dnes jsme použili motocykl, který jsme vyvinuli pro závod v Motegi 2003. Ve středu však již použijeme náš nový stroj," dodal Mamoru Moriwaki.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist