Pedrosa rád jezdí v dešti

Španělský jezdec nejslabší třídy Daniel Pedrosa se svěřil, že má rád jízdu v dešti a proto byl spokojený s testy v Jerezu i Estorilu.

Španělský jezdec a jeden z favoritů letošní sezóny Daniel Pedrosa absolvoval dva IRTA testy s jejich výsledky sice není nadšen, ale domnívá se, že zase až tak zbytečné nebyly. “Počasí bylo strašné, obzvlášť v Jerezu a my tak ztratili možnost testovat spoustu věcí, ale předpokládám, že ve všech týmech to bylo stejné. Já jezdím v dešti rád a tak to pro mě nebylo zase až tak špatné, potřeboval jsem si vyzkoušet několik kilometrů v těchto podmínkách, může to být pro šampionát užitečné“, vzpomíná Padrosa na špatné počasí, které provázelo testování jeho třídy.
Po Jerezu následoval bleskově Estoril, zde byly podmínky podobné těm ve Španělsku – mokro. První den pracoval Pedrosa a jeho tým na nastavení zadní části, druhý den se chtěli věnovat zbývajícím věcem, které je nutno na novém A-Kittu Hondy doladit. “Druhý den jsem kvůli dešti opět nemohl jezdit tolik, kolik jsem potřeboval. Znovu jsem ovšem rád vyjel na mokrý okruh, protože to pomáhá stabilizovat mou koncentraci a rytmus“, doplňuje Dani, který také ještě dodává, že nelze srovnávat jeho časy na nepřipraveném a novém motocyklu s již testovanými Apriliemi a stroji Derbi. “Při testování opravdu nic neznamenají rychlé časy, ale viděl jsem, že mnoho jezdců je v opravdu dobré formě, několik jich je opravdu dobře připraveno na letošní rok“, upozorňuje mladý španělský jezdec a jako příklad uvádí Japonce Youichi Uie.
“Já jsem také již dychtiví závodit“, končí Daniel Pedrosa své vyprávění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist