PČR - Supermono (Most)

Článek o posledním závodě Přeboru ČR ve třídě Supermono pro vás připravil Rejmondo.

MOST
22.-24.8.2003
P ČR SUPERMONO

Máme tu konec letošní sezóny. Trochu dříve, než jsme čekali, ale bohužel, je to tak. Na mosteckém okruhu se sešla na poslední mistrovské klání celkem „hojná“ účast. Celých „jedenáct“ pilotů. Pokud se to někomu zdá málo, pro srovnání: superbike - 7, superstock - 7, sportproduction - 11, 250 ccm - 12, supersport - 13, volná přes 600 ccm - 16, 125 ccm - 20, volná 250-600 ccm – 24. Trénovalo se už od pátku. Velice rychlou jízdou zaujal Johannes Kehrer, otec Nico Kehrera, startujícího na 250. Ti starší ho jistě pamatují z devadesátých let, minulého století, kdy startoval na našich okruzích také s dvěpade. Zde sedlal tovární MZ. Problémy se svým strojem měl už po prvních jízdách Radim Halm a uvažoval o odjezdu domů. Nakonec, za pomoci bratrů Kamenických, byl motocykl zprovozněn a jeho pilot je v měřených trénincích a nakonec i v závodě zle proháněl.
V prvním sobotním tréninku zajel nejlépe Němec Kehrer před Halmem, Liborem Kamenickým, který zadřel po šesti kolech a do druhého tréninku nenastoupil, Martinem Kamenickým, vedoucím pilotem šampionátu, který také odpoledne chyběl, ale pro bolesti zad, pátý byl další Němec Zoernweg, který stále ještě usiloval o titul, další veterán Funke atd.
Do odpoledního tréninku tedy nenastoupili Kameničtí, Herzog (motor) a hned v prvním kole zastavil Dufek (motor). Lepší časy oproti ránu zajeli pouze Zoernweg a Duchan.
Do nedělního warm upu nastupoval Libor Kamenický s jasným úkolem. Zajet nový válec s pístem. Po čtyřech klidnějších kolech zkusil jedno ostřejší a motor se opět zastavil. Podobně, jako v předešlém závodě, kde závada postihla pro změnu bratra Martina. Do závodu zbývaly tři hodiny. Chyběl Lubomír Dufek, kterému se nepodařilo svou Suzuki rozhýbat a odjel hned po ránu domů.
V 15.15 byl společný závod tříd supermono a 250 ccm odstartován. Ze třetí řady nejlépe odstartoval Kehrer s Halmem následováni Martinem a Liborem Kamenickými. Rozestupy mezi jezdci se pozvolna natahovaly, pouze dvojice Duchan – Kučinský jezdila nerozlučně celých osm kol. To už se mezi ně vklínil Funke. V osmém kole se dotáhl Libor Kamenický na bratra a šel před něj. Hrozil mu totiž pokles o jedno místo v celkové tabulce a potřeboval dojet před Halmem. Po dvou kolech své úsilí vzdal, Halm byl přece jen příliš daleko. Martin šel v posledním kole opět na třetí místo.
Zvítězil zcela suverénním způsobem Johannes Kehrer, zapsal si 25 bodů a poskočil na celkové osmé místo. Stříbrný věnec si odnesl Radim Halm, který přeskočil Libora Kamenického o pět bodů a skončil celkově třetí. Třetí místo v závodě stačilo Martinu Kamenickému k obhajobě titulu. Tabulky s výsledky tréninků a závodu, včetně konečného pořadí klasifikace letošní sezóny budou zveřejněné okamžitě jak bude opět fungovat přenos přes FTP.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist