Öhlins Tsubaki Day

Zajímavá akce proběhla před týdnem na mosteckém autodromu. Jan Halbich tu společně s Karlem Kreibichem, ředitelem společnosti Contra Praha, upořádali Öhlins Tsubaki den. Okruhové ježdění, pojaté jako oficiální rozloučení se sezonou 2009, si užil plný počet třiceti pilotů.

Na akci šlo především o individuální přístup k jednotlivcům, o které se staral jezdec Tomáš Mikšovský. Cílem bylo také odhalení fyzických problémů pilotů a zmapování nedostatků jejich strojů tak, aby mohli na těchto handicapech přes zimu řádně zapracovat. Díky přízni počasí a nastavenému limitu jezdců - v každé skupině na trati přítomných vždy jen 15 jezdců – se vše odehrávalo v poklidu a přátelské atmosféře.
Jezdci byli rozděleni do skupin podle výkonnosti. Důraz byl kladen především na individuální přístup ke každému jezdci. Tomu se „Tommy“ jako instruktor věnoval podle potřeby 15 -20min, prohlédl si jeho jízdní styl, ukázal mu ideální stopu a v boxech pak spoluečně rozebrali žákovu jízdu, včetně chyb a nedostatků. Poté byla možnost opět mohli vyjet na trať a vše nové vyzkoušet v reálu.
Podobný koncept byl nastaven i u motocyklů účastníků Tsubaki Öhlins dne. V boxech se pod vedením Jana Halbicha „laborovalo“ s nastavením podvozku motocyklů, sledovala diagnostika i čile diskutovalo. Účastníci tak mohli „ochutnat“ servis, který mají k dispozici často jen „profi“ jezdci.

Tomáš Mikšovský:
„Bylo mi potěšením zúčastnit se takovéto pohodové akce, kde se sešla partička skvělých lidí a kde nám počasí hrálo jednoznačně do našich karet. Počet jezdců byl omezený a tak si každý našel během své jízdy na mosteckém autodromu dostatek prostoru na to, aby „provětral“ své jezdecké dovednosti. Individuální přístup k jezdci byl velmi pozitivní koncept, který se projevil na jezdeckém pokroku jednotlivce. Z tohoto jsem měl velikou radost, což je pro nás všechny odměnou za to, že naše snažení mělo smysl a já doufám, že ještě mít bude. Musím říct, že to byla má první zkušenost v roli „instruktora“ :-) a protože nikdy není dostatek času, spolupráce s jednotlivci byla skvělá a já věřím, že se v roce 2010 znovu na závodní trati potkáme.“
Dobrou zprávou pro nás ostatní je to, že dle ohlasů pořadatelé usuzují, že se takto prožitý den účastníkům zamlouval a proto budou v podobných akcích pokračovat i v roce 2010.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Tomáš Mikšovský - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist