Nejen o diskvalifikaci v Německu

Několik vyjádření jezdců třídy Supersport po nedělním závodě, který znamenal pro všechny tovární jezdce Hondy diskvalifikaci za použití nehomologovaného zadního kola.

Stéphane Chambon (1. místo)
Nerad vítězím takovýmto způsobem, raději bych vítězství získal na dráze. Dnes bylo velmi obtížné získat čtvrté místo, ale s tím, co jsme za víkend dokázali, jsem spokojený. V tuto dobu je těžké uvěřit tomu, že jsem vyhrál, protože jsem nebyl na pódiu, ale pravidla jsou pravidla a pokud bylo na Hondách něco špatného, zaslouží si diskvalifikaci. Nemyslím si, že budu dnes večer slavit výhru, ne protože o ní mohu ještě přijít, ale protože jsem jí získal takovýmto způsobem. Musím počkat a uvidím [Honda se proti diskvalifikaci odvolala – poz. Racing]. Zatím máme hodně práce, kterou musíme udělat ještě před dalším závodem v Silverstone.
Katsuaki Fujiwara (2. místo)
Je to divný způsob, jak získat druhé místo, ale pokud Honda porušila pravidla, jsem spokojený s druhým místem. Když dnes skončil závod, tak jsem byl se svým sedmým místem spokojený, protože to byl pro mne tvrdý víkend. V Monze jsem byl kvůli poruše motocyklu velmi smutný, jel jsem na jistém třetím místě. Dnes jsem naopak měl velmi, velmi mnoho štěstí.
Jürgen van den Goorbergh (3. místo)
Zvolil jsem velký hazard při výběru pneumatiky, když má volba směřovala na tu nejměkčí. Protože jsem startoval ze třinácté pozice, musel jsem vyzkoušet něco speciálního. V prvních kolech to bylo výborné, postoupil jsem na páté místo. Pak mi odešla přední pneumatika a nebylo nic, čím bych zamezil soupeřům, aby mě předjížděli. Byl jsem však se svou jízdou dnes spokojený, spokojenější než když jsem dojel v Monze na čtvrtém místě. Cítím společně s Karlem zarmoucení a osobně odsud odjíždím s pocitem, že jsem skončil na sedmém místě a ne na třetím. Vždy je divné, když se výsledek závodu změní po cílové vlajce, nikdy to není dobrá situace. Myslím, že žádný jezdec nechce takto vyhrávat, nikdo nechce postupovat přes diskvalifikace ostatních, každý jezdec si své místo chce vybojovat na okruhu. Samozřejmě, že pravidla jsou pravidla, ale není dobré pro nikoho, když se něco takového stane. Je dobré získat náskok na čele šampionátu, zda mi vydrží nebo ne nevím, ale každopádně se již těším na pořádný závod v Silverstone.
Christian Kellner (4. místo)
Musel jsem použít tvrdší pneumatiku, protože jsem věděl, že měkčí nevydrží celý závod. Bohužel jsem v tvrdší pneumatiku nenašel důvěru a nemohl jsem útočit tak jak jsem chtěl. Čtvrté místo je dobrý výsledek, ale jsem zklamán, že jsem ho nedosáhl na okruhu, který mám tak rád.
Lorenzo Lanzi (5. místo)
Jsem s dnešním výsledkem trochu zklamaný, čekal jsem, že dopadnu lépe. Ačkoliv jsem startoval z páté řady, jezdil jsem stejně rychle jako všichni chlapci vedle mě, ale pak jsem se pro zbytek závodu zasekl za Corradim. Nebyl jsem schopný dostat z motocyklu na výjezdech ze zatáček více výkonu, tak abych se k němu přiblížil. Šest nebo sedm kol před cílem jsem neměl dostatek přilnavosti. Opravdu jsem se bál o svou přední pneumatiku, ale nakonec to byla zadní, která ztratila přilnavost.
Kevin Curtain (nedokončil závod)
Cítím se vůči týmu opravdu špatně. Oni celý víkend tvrdě pracovali a já jim chtěl jejich snahu na domácím okruhu vrátit. Na motocyklu jsme učinili velký pokrok, byl tento víkend opravdu dokonalý. Pouze jsem nenalezl ideální pneumatiku pro závod. Měl jsem volbu ze dvou pneumatik, ta měkčí vypadala dobře, ale pouze asi jen šestnáct kol. Musel jsem proto použít tvrdší, na které jsem se však necítil klidně. Měl jsem několik problémů s předkem, ale vždy jsem to zachránil, cítil jsem, že bych se mohl dostat na pódium. Nakonec jsem havaroval v zatáčce, kde bych nepředpokládal žádný problém. Ztratil jsem předek a nemohl jsem to zachránit. Ironií je, že zadní pneumatika pracovala velmi dobře a tak doufám, že mi Pirelli může opatřit dobrou přední pneumatiku, která bude pro můj motocykl vhodnější.
Fabien Foret (nedokončil závod)
Neuvěřitelné. Cítil jsem, že bych mohl dnes dojet na třetím místě, ale když jsem dojel Charpentiera, motocykl se zastavil. Nemohu tomu uvěřit, nemám žádné štěstí.
Vyjádření postižených týmů prozatím nebylo mediím oficiálně předáno. Jakmile vyjdou tiskové zprávy jednotlivých týmů, budu vás pochopitelně informovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist