Naši jezdci po závodě 125 ccm

Co řekli naši jezdci po závodě třídy 125 ccm na okruhu Sachsenring naleznete v tomto článku.

Igor Kaláb (9. místo)
Bylo to dobré, ale ztrácel jsem na rovince. Udělali jsme špatnou převodovku, jezdil jsem cílovou rovinku na pětku. Včera foukalo do zad a tak to šlo, dnes nefoukalo a tak se projevila tato ztráta. Několikrát jsem vyjez poslední zatáčku jako první ve skupině, ale na konci rovinky jsem ztrácel dvacet metrů. Nejhorší byl ten na KTM, dostal se na rovince do vedení naší skupiny, ale pak to celý okruh blokoval. Myslel jsem, že je již neporazím. Do závodu jsem špatně odstartoval, první tři zatáčky - katastrofa. Úplně mě tam zavřeli, neměl kam jet. S tou přívěrou to prostě ještě neumím.
Václav Bittman (13. místo)
Po závodě byl velmi nespokojený s výkonem motocyklu
Nechci nic o závodě říkat, nebyl to dobrý závod. Motorka couvala.
Patrik Vostárek (26. místo)
Závod byl super, jel jsem bez rizika. Motorka byla dobrá, všechno jsem měl správně nastavené, jela dobře. Nezaznamenal jsem žádné riziko nebo náznak toho, že bych mohl spadnout. Prostě, jelo si mi dobře. Oproti českému mistráku jsou tady větší mistři, jeli tady dokonce i z Mistrovství Světa. Chystáme se jet celé Mistrovství Německa, ale i všechno co půjde v českém mistráku.
Patrik Ertl (29. místo)
Start nic, moc. Co k tomu říct, nejelo to. Občas motorka dokonce vynechala. Chvilku jsem tam bojoval ve skupině několika jezdců, ale pak jsem udělal chybu v té zatáčce jak se jede z toho kopce a ani mi ujeli. Nevyšlo mi to na brzdy, byl jsem dlouhej. Je to tady těžké, je tady větší konkurence, ale i lepší technika.
Karel Abrahám (havaroval)
Docela se mi povedl start, dostal jsem se dopředu. Pak nám ale ujela ta skupinka, ale zase jsme ujeli té za námi. Jel jsem s Philippem Eitzingerem, Thomasem Mayerem a ještě s jedním. Thomas a ten druhý nám pak odjeli, zůstali jsme sami dva. Jsem rád, že jsem jel s tím Philippem, a že jsem ho párkrát předjel. V technických pasážích jsem byl rychlejší, jemu to zase jede rychleji na rovince. Hlavně z toho kopce. Ale nakonec jsem to pokazil tím, že jsem spadl. Spadnul jsem v poslední zatáčce okruhu, tři kola před cílem. Tento šampionát je profesionálnější než ten český. Za čtrnáct dnů pojedeme na Hockenheim a pak za týden na Evropu do Maďarska.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist