MS Sidecare Sachsenring - sobota

Foukal s Pertlíčkem nejprve šokovali sedmým místem v kvalifikaci, poté průběžným pátým místem v prvním závodě, ale nakonec cíl kvůli prasklému řetězu neviděli.

Na německém okruhu Sachsenring se jedou o tomto víkendu poslední závody letošního Mistrovství světa Sidecare a náš pár Tomáš Foukal-Jiří Pertlíček pochopitelně na oblíbeném okruhu nemůže chybět.
Již v deštivé kvalifikaci dal náš pár všem řádně vědět, že na tomto okruhu hodlají výrazně promluvit do pořadí jednotlivých závodů. Doslova šok pak způsobili uvnitř depa, když v kvalifikaci obsadili sedmou pozici.
"Tomáš a Jirka znají tento okruh ze svého dvouletého působení v německém mistrovství," komentoval situaci manažer týmu Marek Michal. "Náš motor na suchu nestačí na nejlepší stroje, ale tyto podmínky jsou pro nás ideální."
Do sobotního Sprint Race vstoupil Foukal s Pertlíčkem opravdu famózně a ihned zahájili závod na páté pozici. Zkušenější soupeři se sice po několika kolech před naší posádku dostali, ale sportovní štěstí se od Tomáše s Jirkou nakonec stejně odvrátilo. V šestém kole jim stop vystavil prasklý řetěz.
V závodě zvítězili již jistí Mistři světě 2005 bratři Tim a Tristan Reevesovi, kteří o deset sekund odsunuli na druhou pozici stále se lepšící finskou posádku Manninen-Kuismanen. Třetí projeli cílem Gallros s Briggsem.
Šampionát končí dnešním závodem, který nese již tradiční název Gold Race.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist