MotoPUK 2022: moto (j)elita na ledu

Ještě než se rozjede sezona na plné otáčky, nabrousili jsme brusle, omotali hokejky a vyrazili do Humpolce odehrát vůbec první hokejový přátelák motorkářů. V šatně se sešla hodně pestrá partička, ve které nechyběli kluci z mistrovství světa, špičkoví kaskadéři, rychlí silničáři, ostřílení offroaďáci a novináři. No prostě všichni, pro které je motorka denním chlebem a zároveň si ve volném čase rádi plácnou hokej.

Kapitoly článku

Myšlenka uspořádat hokejový zápas motorkářů mě hlodala už hodně dávno a přiznávám, že k nápadu uspořádat takový match mě inspiroval seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou. Právě při natáčení rozhovorů, kde potkávám spoustu lidí z motobranže, se s hosty občas bavíme o koníčcích a zimní přípravě a překvapilo mě, kolik z nich si mimo sezonu chodí zahrát hokej. Je bez debat, že lední hokej rozvíjí fyzičku, postřeh, rychlost, koordinaci, a to všechno je na motorce potřeba jako sůl. Nevím, jak to mají ostatní kluci, ale já si kromě toho chodím na hokej dobít baterky a vyčistit hlavu.

Zápas motorkářů měl být původně jedním z doprovodných programů veletrhu Motosalon, ovšem ten ani letos neproběhl, a proto jsem hledal jiné řešení. Tím byl zimák v Humpolci, který je na půl cesty mezi Prahou a Brnem a navíc je kousek hospoda Motodoupě, kam se po hokeji dá skočit pokecat a dát si něco k snědku.

Svoje hokejové cajky si zabalili borci, které jste si mohli poslechnout v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou, a tím mám na mysli například silničáře Karla Haniku, dakaráka Davida Pabišku, stunt ridery bratry Peschelovi a Martina Krátkého nebo sajdkáristu Ondřeje Kopeckého. Kromě nich se na ledě objevili Honza Suky Soukenka, Karel Brandtner, Roman Kadlčík, Miloš Sochor, Adam Elcner, nebo já s bráchou a další borci, viz. soupiska na koci článku. V úplně první soupisce nechyběl ani Jirka Čepelák, Marek Rejman, Petr Kuchař nebo Filip Řeháček, ovšem ti se rozhodli formu naladit až na další ročník, který proběhne za rok, a doufejme, že v rámci pražského nebo brněnského Motosalonu 2023.

Kdo si zahrál hokej na rybníku, asi zná rozhození hokejek, které spravedlivě určí dvě mužstva. Přesně takhle to začalo v Humpolci a pak už se začalo na ledě jiskřit. Docela slušně to odsejpalo, hrálo se v tempu a zápas měl velké grády. Sem tam došlo na kreace, za které by se nestyděl ani Tomáš Verner, ale i nekompromisní kličky, na které by žárlil Jarda Jágr. Prostě hotové Nagano! dá se říct, že do zatroubení rolby se hrál hokej nahoru, dolů, přičemž ze začátku měli navrch modří a bílí museli dotahovat. Jak si všechno sedlo, síly na ledě se vyrovnaly a tomu odpovídá i výsledek, kdy pár minut před koncem vedli bílí, a modrým se podařilo srovnat na poslední chvíli. Prostě kluci bílí do toho dali srdíčko a modrý manšaft na chviličku opustilo štěstíčko. Konečné skóre prvního Motopuku bylo 9:9 a takový výsledek se zapsal do historie! Závěrem je potřeba smeknout před Davidem Pabiškou, který se z letošního Dakaru vrátil rozbitej jak ciknské hračky, ovšem během chviličky se dal rychle do kupy, jen aby mohl do zápasu nastoupit a ukázat, jak se na lopatu sedá.

Po premiérovém ročníku MotoPUK se zašlo poklábosit do Motodoupěte a už teď je víc než jasné, že se můžeme těšit na další zápas a všichni zúčastnění doufají, že konečně proběhne v rámci Motosalonu. Pokud bude zájem a postaví se více motorkářských týmů, můžeme zorganizovat turnaj o bečku zlatavého moku, kterou pak společně ztrestáme.

Soupiska týmů:

Modrý tým: Brankář Honza Fišer, Hráči: Vláďa Novotný, Tomáš Novotný, Karel Hanika, Miloš Sochor, Adam Elcner, Pavel Ondrůj, Patrick Peschel, Michal Vydržel
Bílý tým: Brankář Olda Doubek, Hráči: David Pabiška, Honza Suky Soukenka, Karel Brandtner, Ondra Kopecký, Martin Krátký, Adam Peschel, Roman Kadlčík, Tomáš Musil 

Kompletní galerie ze sranda zápasu MotoPUK 2022

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist