Melandri o svém zranění

Marco Melandri hovořil o svém zranění i o léčbě, která bude následovat ve třech nadcházejících měsících.

Tým Fortuna Yamaha oznámil, že zraněného Marca Melandriho nahradí v poslední Grand Prix letošní sezóny japonský tovární jezdec Norick Abe.
Italský nováček třídy MotoGP Marco Melandri, podstoupí příští týden v pondělí v italském Forli operaci zraněného ramene ze své havárie v australské Grand Prix na Phillip Islandu. Tato operace zapříčiní, že bude mladík neschopný startu v evropském finále Mistrovství Světa.
"Trochu mě bolí rameno, ne však neustále, jinak se cítím dobře," říkal včera Marco Melandri. "Když jsem se vrátil z Austrálie, tak jsem podstoupil kontrolu u dr. Costy a jednoho ramenního specialisty, který operoval mé levé rameno již před dvěma roky. Kontrola ukázala, že mám rameno zlomené a tato operace mi to spraví navždy. Přesně stejnou operaci jsem absolvoval na levém ramenu a to mám nyní v absolutním pořádku a tak vím, že se mi to zahojí bez problémů. Pro jízdu na motocyklu MotoGP musíte být ve stoprocentním pořádku. Čtyřtakty jsou velmi těžké na kontrolu a vaše ramena nesou množství váhy. Pokud bych se pokusil jet ve Valencii, hodně by mě to bolelo a nedosáhl bych dobrého výsledek. Podstoupím operaci nyní, protože budu mít čas na vyléčení a budu dokonale zdraví pro sezónu 2004. Po operaci budu potřebovat jeden měsíc na odpočinku, jeden měsíc fyzioterapie a jeden měsíc cvičení. Omlouvám se za to, že nepojedu ve Valencii, ale touto cestou budu připravený v lednu znova usednout na motocykl."
Potřetí v tomto roce pojede tedy v barvách týmu Fortuna Yamaha japonský jezdec Norick Abe, který nahradil Melandriho již v úvodních dvou závodech v Suzuce a ve Welkomu, když byl Melandri zraněný po svém pádu na japonském okruhu Suzuka. Abe je továrním jezdcem Yamahy poté, co v loňském roce nejprve získal v týmu Luise D´Antína šesté místo celkové klasifikace a následně musel uvolnit místo ve španělském týmu pro Shinyu Nakana. Nyní je Abe ve hře o místo nejen u Yamahy, ale i u privátního týmu Ducati.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist