Melandri o novém stroji

Marco Melandri se na konci loňského roku poprvé seznámil s novým čtyřtaktním motocyklem Yamaha YZF M1 a nyní před prvními testy v letošním roce se rozhovořil o tomto seznámení, stejně jako o seznámení s novým týmem.

Minulý týden se na oficiálních stránkách týmu Yamaha Racing objevil rozhovor s novou akvizicí této továrny italským pilotem Marco Melandrim. Vzápětí po zveřejnění byl tento rozhovor rozšířen snad po všech světových zpravodajských serverech (dokonce se objevil i na stránkách týmu Proton KR). Chvíli jsem váhal, zda má cenu seznamovat vás s vyprávěním Marca Melandriho i zde na tomto serveru, když si ho můžete přečíst i na jiných webech, nakonec jsem se rozhodl, že i já ve velice stručné formě přinesu k vašim očím pohled Macia nejen na nový motocykl Yamaha YZR M1.
Marco po svém prvním svezení s motocyklem třídy MotoGP především vyzdvihoval jeho sílu, která se mu zdá opravdu velká. “Můj první okruh s M1 byl opravdu divný, ale po několika kolech se vše zdálo snadnější a snadnější“, říkal Melandri a nezapomněl dodat, že potřebuje ještě tak osm dnů na zdokonalení své jízdy. Zajímavě se vyjádřil Melandri vzhledem k přestupu z jednoho motocyklu na druhý, kde si myslel, že čtyřtaktní stroj bude hodně odlišný od motocyklu třídy 250 ccm. Nakonec se vyjádřil tak, že řekl, že stroj Yamaha je velmi podobný vzhledem k brzdnému účinku motoru stroji 250 ccm. “Při přechodu ze 125 ccm na 250 ccm jsem cítil daleko větší změny než při přechodu z 250 ccm na MotoGP“, říkal Melandri.
V otázce lidí z jeho nového týmu Melandri spokojeně prohlašoval, že mu každý pomáhá, a že ho doposud nikdo nepřirovnává k Biaggimu. Spokojený je také se svým kolegou Carlosem Checou, od kterého se chce hodně naučit. “Jsem rád, že můj šéf týmu je Fiorenzo Fanali. Je to člověk, který v minulosti pracoval s mnohými vynikajícími jezdci včetně mích hrdinů Agostiniho a Lawsona“, říkal jezdec, který se nyní kvůli japonským mechanikům zdokonaluje v angličtině a to i přestože většina lidí v týmu jsou Italové. Profil Marco Melandriho

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist