ME Assen - závod třídy 250 ccm

Velkým úspěchem se stal závod třídy 250 ccm v Assenu pro tým slovenského závodníka Vladimíra Častky, když zvítězil jeho jezdec Taro Sekiguchi a druhý jezdec tohoto týmu - Lukáš Pešek, dokončil závod na druhém místě.

V závodě Mistrovství Evropy třídy 250 ccm, který se jel již na oschlé trati po skončení Grand Prix na okruhu v Assenu, zvítězil japonský jezdec týmu Častka Racing Team Taro Sekiguchi (Yamaha TZ), jenž tak potvrdil svou letošní neporazitelnost, když se radoval nejen v dnešním závodě, ale i v obou předešlých případech ve Vallelunze a Rijece.
Z trojice českých jezdců, kteří nastoupili do tohoto závodu, se nejlépe dařilo pražskému jezdci stejného týmu jako vítězný Sekiguchi, tedy Lukáši Peškovi (Yamaha TZ), jenž dokončil závod jako druhý právě za svým týmovým kolegou.
Pro deset bodů do hodnocení starého kontinentu si šestým místem dojel Radomil Rous se svým strojem Honda. Třetím zástupcem v 48. členném startovním poli jezdců, byl jezdec týmu Šrámek Racing Promotion, tedy mladý Michal Filla, který dokončil závod poté co mu totálně odešly pneumatiky, na konečném 23. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist