Martin Krátký přivezl z Bulharska páté místo

V bulharském městě Veliko Tarnovo, se konal 14. – 16. června 2013 druhý ročník soutěže s názvem Bulgarian Stunt Competition. Na startu se sešlo 39 jezdců z 16 států. Česká republika měla také svého zástupce, a to Martina Krátkého, který se pravidelně zúčastňuje velkých závodů v Evropě.

V sobotu byla na programu kvalifikace, ze které postoupilo 18 jezdců do nedělního finále. Na šestém místě postoupil do finále také Martin Krátký. Nedělní finále se odjelo za krásného jasného počasí a program tak nemusel být přerušen kvůli dešti, jako sobotní kvalifikace. Ve finále bojovali o první místo Litevec Arunas Gibieza a Polák Marcin Glowacki. Každý má trochu jiný styl ježdění, a tak bylo složité určit vítěze. Nakonec se finálová jízda podařila více Litevci a zaslouženě zvítězil. Za celkově druhým polským jezdcem skončil na třetím místě Španěl Juanan Del Fresno. Náš Martin Krátký se polepšil ve finále o jednu příčku a závod dokončil na pátém místě.
Po závodě nám Martin řekl: „S umístěním jsem spokojený, možná kdybych nedělal celý víkend tolik chyb, tak to mohlo být lepší. Víc než s umístěním, jsem ale spokojen s tím, že mám opět lepší pocit z jízdy na kluzkém povrchu, se kterým mám dosud problémy. Rozhodně to není můj oblíbený povrch. Stále mám v ježdění na asfaltě velké rezervy, na kterých se snažím neustále pracovat.“

Video z finálové jízdy


Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist