Locatelli splnil svůj první cíl

Roberto Locatelli nijak v prvním závodě nezazářil, přesto je však s dokončeným závodum na novém stroji KTM spokojený.

I přes počáteční problémy a protahování prvních testů se podařilo rakouské továrně KTM připravit svůj nový stroj a absolvovat závod v první Grand Prix roku, který se jel na japonském okruhu Suzuka. Do kvalifikace i závodu tak mohl zasáhnout i italský pilot týmu KTM-Red Bull Roberto Locatelli.
Po kvalifikačních problémech, při kterých dokázal zajet Loca pouze čas 1:20,572 jenž byl pro samotného jezdce mírným zklamáním, dokázal Roberto zajet v samotném závodě svůj nejlepší čas 2:18,911 což znamená zlepšení skoro o dvě sekundy. “Dostal jsem lepší pocit na motocyklu a tak jsem byl schopný zajet tento čas“, říká Locatelli po první Velké Ceně roku.
Přes 23. místo v samotném závodě, byl Locatelli spokojený neboť jako svůj hlavní cíl do prvního podniku si stanovil především dokončit závod. “Dosáhl jsem jednoho z mích cílů – uspět v dokončení závodu. Ve skutečnosti jsem dnes absolvoval můj nejdůležitější test na mé KTM – kolo za kolem,“ poukazuje Locatelli na hlavní cíl svého snažení, protože během zimního období se na novém stroji svezl poprvé až těsně před odletem k prvnímu závodu.
Roberto si je vědom své dvouleté absence v závodech nejslabší třídy a tak se nyní chce soustředit na zdokonalení svého stylu, jenž je narušen působením na silnější dvěstěpadesátce. “Po dvou letech ve třídě 250 ccm se nyní musím opět přizpůsobit jinému stylu. Jsem si však jistý, že pokud budu tvrdě pracovat, výsledky jistě přijdou.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist