Lenart při testech havaroval

Mistr Německa třídy 125 ccm Peter Lenart při testování na okruhu Jerez de la Frontera havaroval v rychlosti 190 km/h.

Maďarsko má již svého favorita na umístnění mezi nejlepšími jezdci, je jím Gábor Tlmasci, ale nyní se do třídy 125 ccm ještě kromě Imreho Totha dostal také vítěz německého šampionátu IDM 125 Peter Lenart, který si minulý týden poprvé krátce otestoval svůj nový stroj při Bridgestone testu na okruhu Jerez de la Frontera. Krátce proto, že již během prvního dne ukončil jeho snažení vysokorychlostní pád při kterém jeho motocykl narazil do bariéry a zcela se zdemoloval. Lenart tak vyřadil z provozu nový rám a některé další nové díly jeho podvozku jenž byly v jeden motocykl složené se starším materiálem Stefano Peruginiho.
"Měl jsem obrovský pád v rychlosti přes 190 km/h", říká Peter Lenard. "Při výjezdu ze zatáčky jsem otevřel plyn dříve než jsem měl. Naštěstí jsem neutrpěl žádné šrámy, ale motocykl se po nárazu rozletěl na několik kusů", doplňuje jezdec jenž ještě před touto příhodou stačil zajet jedno kolo na okruhu, na kterém startoval poprvé ve své kariéře, za 1:53,1 což jistě není špatné.
Příští testování bude pro Lenarta i jeho kolegu Leona Camiera až při IRTA testech právě na tomto okruhu, ale již s novými motory do jejich motocyklů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist