KTM má první body ze silnice

Rakouská továrna KTM zaznamenala ve Welkomu prostřednictvím Arnauda Vincenta své historicky první body ze silničního Mistrovství Světa motocyklů.

Francouzský jezdec Arnaud Vincent skončil ve druhém závodě Grand Prix třídy 125 na dvanáctém místě, za které získal své letošní první čtyři body. Tyto body sice pro loňského Mistra Světa zřejmě moc neznamenají, hodně však znamenají pro Vincentova zaměstnavatele rakouskou továrnu KTM, která těmito body získala první body v Mistrovství Světa silničních motocyklů v celé jeho historii.
"Byl to dokonalý výsledek, dosáhli jsme našeho cíle dokončit celý závod s oběma motocykly", říkal o závodech ve Welkomu týmový manažer Harald Bartol. "Zisk bodů již ve druhém závodě nám dává motivaci učinit další pokrok v nadcházejících závodech. Arnaud ukázal co všichni víme, že je to skvělý závodník"
Spokojený se ziskem světových bodů byl nakonec i samotný francouzský jezdec Arnaud Vincent, který v rozhovoru prohlásil, že v počátku závodu ho zdržel Simone Corsi a později již nemohl dohonit skupinku jezdci předním. "Motocykl vypadal dobře, ale stále ještě potřebujeme zlepšit jízdní vlastnosti a maximální rychlost," říká Vincent. "Zisk bodů je pro tým KTM-Red Bull odměna za všechnu jejich těžkou práci."
Vincentův týmový kolega Roberto Locatelli skončil kvůli několika problémům na 28. místě a tak pochopitelně jeho slova v oficiální tiskové zprávě týmu nejsou zrovna moc nadšená. "Nebyl jsem moc spokojený s nastavením mého stroje, který postrádal zrychlení na výjezdech ze zatáček a maximální rychlost na rovinkách. Doufám v lepší výsledek v Jerezu kde již budu mít dva stroje", říkal Locatelli.
Jak Roberto naznačil, tým KTM-Red Bull přiveze do španělského Jerezu de la Frontera pro každého svého jezdce již dva motocykly a tak celá osádky rakouského týmu věří, že se podstatně zlepší jejich výsledky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist