Kawasaki na známý okruh

Tovární tým Kawasaki se vrací se svými jezdci na okruh, kde natestovali mnoho kilometrů a kde například jel loňský závod již i Andrew Pitt.

Tovární tým Kawasaki se pomalu blíží k místu bydliště svých jezdců, když o tomto víkendu nastoupí k další Grand Prix, která se tentokrát jede v malajsijském Sepangu. Po tomto závodě bude následovat v těsném sledu další závod, kterým se jezdci Garry McCoy a Andrew Pitt představí v domácím prostředí, tedy na australském Phillip Islandu.
Grand Prix Pacifiku je již zapomenuta a před Andrew Pittem jsou tři Velké Ceny, které absolvoval již v loňském roce, když po havárii Akiry Yanagawy nahradil japonského jezdce na prototypu stroje Kawasaki Ninja ZX-RR.
"Těším se na Sepang," říká Andrew Pitt před svým návratem do Malajsie. "Jezdil jsem zde v loňském roce, když jsem se připojil ke komunitě MotoGP. Tento závod mi dá možnost ukázat, jak jsem se za jeden rok dokázal zlepšit. Přinejmenším alespoň již znám okruh s tímto motocyklem, který se také za jeden rok zlepšil. Očekávám, že letos budu rychlejší než v loňském roce a to i přestože je to okruh, který bude pro náš motocykl znamenat nevýhodu a zřejmě se dostaví i obvyklé problémy - neschopnost při výjezdu ze zatáček otevřít brzo plyn a udržet předek motocyklu dole."
Druhý jezdec týmu Garry McCoy bude hledat v Sepangu ztracené štěstí, když poslední závody nebyl schopný dokončit. Malajsie byla však pro tohoto nestora závodních okruhů vždy přívětivá a tak Garry spoléhá na štěstí i o nadcházejícím víkendu. V roce 1995 například získal na okruhu Shah Alam své první vítězství v Grand Prix (125 ccm), v roce 2000 a 2001 skončil Garry vždy na třetím místě (500 ccm). Na okruhu jehož charakteristikou jsou dvě dlouhé rovinky a spousta zatáček s tvrdým bržděním a nad kterým vládne nevyzpytatelné povětrnostní klima (vlhko, tropické vedro a časté deště), se tedy Garry McCoy cítí velmi dobře.
"Jedu do Malajsie závodit a získat co nejlepší výsledek," říká australská hvězda. "Doufám, že se mi podaří dokončit plnou závodní vzdálenost, již pár závodů jsem neviděl cílovou vlajku. Na Malajsii mám spoustu radostných vzpomínek a tak doufám, že to bude pro mě plus. Přinejmenším vím co můžu od ZX-RR zde očekávat, protože jsem zde zajel spousty kol v předsezónních testech. Doufám, že všechny technická a pneumatiková data z těchto testů nám pomohou připravit motocykl na tento víkend."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist