Kawasaki letos poprvé s konkurencí

Fuchs Kawasaki Racing Team letos poprvé testoval se svou konkurencí. Přes poslední místa svých jezdců je v týmu částečná spokojenost.

Na okruhu Jerez de la Fontera se při IRTA testech také poprvé představil ve společnosti ostatních továrních týmů tým Fuchs Kawasaki Racing a to se všemi svými jezdci, kterými jsou oficiální piloti Garry McCoy a Andrew Pitt (oba AUS), dále pak testovací jezdci Alexander Hofmann (GER) a Akira Yanagawa, který však za celou testovací dobu vyjel pouze k pěti nedělním kolům. Tým japonské továrny si během proměnlivého počasí jenž panovalo na okruhu Jerez vyzkoušel jak suché tak mokré nastavení. V porovnání s ostatními výrobci však neuspěl a obsadil poslední čtyři místa ze všech šestnácti zúčastněných jezdců.
“Včera jsme udělali několik změn na podvozku a motocykl byl poté při jízdě klidnější než první den“, říkala jednička týmu Garry McCoy v pondělí po testování. “Podvozek se zlepšil a nyní již nebyl tak špatný, se svými časy na jedno kolo však nejsem spokojený. Za normálních podmínek platí, že když uděláte úpravy na podvozku měly by se zlepšit časy na jedno kolo a to se nestalo. Motocykl je rozhodně schopný jet rychleji něž momentálně na něm jezdíme. Je to však nyní věc skloubení nastavení podvozku s výběrem pneumatik,“ doplňuje ´mistr smyku´.
Kolega Garryho pro letošní ročník šampionátu MotoGP a jezdec jenž pro továrnu Kawasaki získal po dvaceti letech první body Andrew Pitt ke slovům svého zkušenějšího kolegy a krajana dodává: “Jen jsme zkoušeli mnoho pneumatik a snažili nalézt správné nastavení pro tento okruh. Pro mě to byl první skutečný test na tomto okruhu a absolvování velkého množství kol bylo pro mě opravdu dobré. Má práce bude niný snadnější až se sem příště vrátím. Nyní máme motocykl připravený do dobré výchozí pozice pro náš zdejší návrat. Nyní musíme již jen pracovat na získání větší přilnavosti pneumatik.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist