Kato bude bojovat

V jednom týmu je výborný vodník a naopak jezdec, který na vodě neumí. Řeč je o týmu Telefonica MoviStar Honda a o jezdcích Gibernauovi a Katovi.

Španělský jezdec Sete Gibernau potvrdil, že na mokrém asfaltu patří mezi nejlepší jezdci této třídy, když po šestém místě ve včerejší kvalifikaci dnes dokázal na mokru obsadit druhou pozici s náskokem více jak čtyři sekundy na třetího Aokiho. "Bylo to poprvé co jsem jezdil letos na mokrém povrchu a hned jsem měl dobrý pocit na motocyklu", hodnotí španělský jezdec svůj výkon.
Déšť v zítřejším závodě by tak mohl přinést pro Gibernaua nečekané umístnění vysoko ve výsledkové listině. "Počasí mi dnes nepomohlo, ale zítra začínám ze druhé řady a jsem připravený bojovat."
Naproti tomu Španělův kolega Daijiro Kato z Japonska je znám, že na mokrém asfaltu nepředvádí oslnivé výsledky, přesto je Kato po úspěchu na tomto okruhu v závodech třídy 250 ccm nebo v osmihodinovém vytrvaleckém závodě připravený konečně uspět i ve třídě MotoGP. "Byl to těžký den", říká Kato smutně. "Znovu jsem měl problém s nalezením správného nastavení a s pneumatikami. Znamenalo to, že jsem prostál množství času v boxech. Jezdit v mokru je stále můj slabý bod, ale zítra budu odvádět maximum abych zajel dobrý závod. Udělám vše abych postupoval kupředu, obzvláště pokud nebude pršet."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist