Kadeřábek druhý v kvalifikaci!

V dnešní kvalifikaci na závod třídy Supersport zajel Jiří Kadeřábek na okruhu Almeria ve Španělsku druhý čas a zítra se tak postaví na start do první řady!

Jiří Kadeřábek v rámci svého testovacího programu absolvoval dnes kvalifikaci na zítřejší závod třídy Supersport na španělském okruhu Almeria. V konkurenci 32. jezdců (z nichž se jeden nekvalifikoval) se neztratil a po vynikajícím výsledku odstartuje zítra do závodu na osm kol z první řady.
“Je tady hrozný vítr, na trati tě to smete v každé zatáčce, ale i na rovině. Trať je plná písku,“ komentuje dnešní den Jirka přímo z depa okruhu uprostřed španělské pouště. “I přes tyto podmínky se jela docela palba. Ráno mi to sice moc nešlo a na starých gumách jsem zajel jen 1:53, ale na kvalifikaci jsme dali nový gumy a už to bylo jiné. I přes ten velký vítr se mi v kvalifikaci podařilo zajet čas 1:49,620 a skončil jsem druhý. Zítra tak budu stát za vítězným Roy Ten Napelem a před třetím jezdec, kterým byl jeden z týmu OBI. Všichni tři jedeme na Yamahách. Max Müller a Michael Schulten tento závod nejedou, pojedou asi až tu čtyřhodinovku. Pojede nás celkem 31.“
Tato zajímavá zkušenost našeho mladého jezdce, je velmi sledovaná jeho týmem, který se společně s “Kaďasem“ připravuje na vrcholné pozice v šampionátu MČR sezóny 2004. “Tým je velmi spokojený. Rozhodli jsme se, že zítřejší závod pojedu na pneumatikách z dnešní kvalifikace, protože potřebujeme dost pneumatik na ten čtyřhodinový závod. Kvůli větru a písku na trati bylo dnes hodně pádů. Moje motorka jede senzačně, jen si na ní zvyknout a bude to super! Takže zítra jedu závod, držte mi palce!“ končí Jiří Kadeřábek své vyprávění o dnešním programu na okruhu Almeria v jižním Španělsku.
O pondělním závodě naleznete na těchto stránkách pochopitelně opět čerstvé informace.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist