Jezdci Fortuny Yamaha před Valencii

Carlos Checa i náhradním Norick Abe se těší na poslední závod této sezóny, do kterého chtějí dát absolutně vše.

O své první a zároveň poslední, letošní pódium bude na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie usilovat také tovární jezdec Yamahy, domácí borec Carlos Checa. Okruh Valencia však v posledních letech nepřináší tomuto jezdci žádné radosti, když například v roce 2001 musel po havárii v zaváděcím kole startovat z boxů a v loňském roce se do cíle ani nedostal.
"Je to letos má poslední šance na zisk pódia," říká Carlos Checa. "Samozřejmě jsem se o něj já i můj tým co nejvíce snažil po celý rok, ale vždy z jednoho či jiného důvodu se tak nestalo. Je naděje, že před domácími fanoušky pódium získám a tím mnoho lidí potěším.
Carlos Checa je jedním z jezdců, kterých jméno se skloňuje s přestupem do jiného týmu. Nicméně týmový vedoucí Davide Brivio říká, že Carlos zůstává v týmu, a že ihned po skončení letošní sezóny se zapojí do testovacího programu na příští sezónu.
Kolegou Carlose Checy se pro poslední závod roku stal po zranění Marca Melandriho opět japonský jezdec továrny Yamaha Norick Abe, který přišel o stálé místo letošní sezóny po nahrazení v týmu Luise D´Antína svým krajanem Shinyou Nakanem. Abe však letos zaznamenal několik účastí v závodech třídy MotoGP, když startoval jako náhrada za Melandriho či jako jezdec s divokou kartou. Vše s cílem získat opět stálé místo v nějakém z týmů MotoGP, když ve hře není pouze jeho Yamaha, ale i například Ducati a Honda.
"Opravdu se těším na jízdu místo Melandriho ve Valencii," říká japonský jezdec, který letos zaznamenal body na Suzuce (11. místo), Welkomu (8), Le Mans (11) a Sachsenringu (10). "Nezávodil jsem od své účasti v německé Grand Prix v červenci, ale stále jsem se udržoval v dobré fyzické kondici tím, že jsem cvičil jakmile jsem mohl. Proto myslím, že jsem nyní ve velmi dobré formě. Přesto cítím, že jsem po měsících nečinnosti ve velkém tlaku. Ještě než opustím Japonsko, tak plánuji trénink na motokrosovém motocyklu, což se mi vždy potvrdilo jako užitečná příprava. Valencie není můj oblíbený okruh, přesto chci podat co nejlepší výkon. Nejedu do Valencie s myšlenkou, že to není můj oblíbený okruh, ale s myšlenkou, že do závodu chci dát absolutně vše."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist