Ještě jednou Daytona a Hayden

Ještě jeden návrat na legendární závod na Floridě, spíše než návrat je tento článek informace o jedné uvažované možnosti, která se nakonec stejně nestane. Škoda.

Ještě na doplnění včerejšího článku o vítězství Nickyho Haydena v loňské Daytoně 200.
Poslední dobou se v amerických médiích začalo velice často skloňovat slovo Daytona a start Nickyho Haydena. Na motocyklové výstavě v Indy se dokonce již hovořilo o konkrétní podobě. Nicky Hayden mé zrovna v době závodů na floridském okruhu Daytona (9. března) volný termín, kdy nemusí být přítomný na testech svého nového týmu Repsol Honda a prý dle vlastních slov by se rád zúčastnil své obhajoby vítězství. Na vše reagoval nejmenovaný tým Hondy (nedivil bych se, kdyby to byla skupina okolo Al Ludingtona a část zbytku American Honda), který začal připravovat superbikový stroj Honda VTR 1000 SP2, se kterým se v loňském roce stal Mistrem Světa Haydenův krajan Colin Edwards II. Jedno si však zřejmě museli uvědomit i pánové, kteří chtěli posadit Nickyho na tento stroj a sice obrovskou vlnu protestů, které by vznikly kvůli nasazení právě tohoto stroje jenž je přizpůsoben evropským podmínkám pro závody třídy Superbike, které bohužel nevyhovují pravidlům AMA Pro Racing. Zřejmě by se sice dalo základní věci upravit a Hayden by mohl nastoupit, ale již zřejmě stejně k tomuto startu nedojde. Z týmu součastného Haydenova zaměstnavatele zaznělo na Nickyho žádost o povolení startu jednoznačné NE! Kdo by také riskoval měsíc před startem Moto Grand Prix případné zranění svého jezdce.
“Nicky Hayden se bohužel nezúčastní letošního závodu Daytona 200 kvůli svému závazku v MotoGP, nicméně jistě bude provázet a podporovat své bratry společně s mnoha přáteli a fanoušky při této letošní významné události“, zazněli slova z týmu Hondy jenž připravoval pro Haydena motocykl.
Co říci závěrem, snad jen to, že neúčast Haydena otevírá prostor pro mnoho dalších jezdců.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist