Jaro Černý se vrací do sedla motocyklu

Slovenský jezdec Jaroslav Černý se po dvou letech, ve kterých závodil velmi ojediněle, vrací do sedla závodního motocyklu. V týmu Maco Moto Racing pojede vytrvalostní závod ve španělském Albacete.

Slovenský tým Maco Moto Racing Endurance se připravuje na třetí závod této sezóny Mistrovství světa Endurance, který se koná ve španělském Albacete 20. května 2006. Osmihodinového závodu se vedle Martina Kuzmy, majitele a jezdce v jedné osobě, zúčastní Maďar Agoston Rozsivall a nově mladý slovenský jezdec Jaroslav Černý.
"V úterý jsme se po testování definitivně dohodli s Jaro Černým," říká manažerka týmu Denisa Grešková. "Jaro doplní náš tým a pojede s námi do Albacete. S motocykle se částečně seznámil na testech. Vlado Častka je stále zraněný po svém pádu v Assenu, a tak zůstává doma. Momentálně dává Maco do pořádku obě motorky, které jsou po pádech Agostona Rozsivalla v Le Mans velmi poškozené. Do Španělska odjíždíme příští týden, věříme že nazpátek povezeme dobrý výsledek.
Na doplnění přidejme, že Jaroslav Černý je několikanásobný Mistr Slovenska v různých slabších třídách silničního sportu, minibiky počínaje, třídou 250 ccm konče. Po svém titulu ve třídě 250 ccm přestoupil mezi čtyřtaktáře. V roce 2004 to zkoušel krátce v týmu Martina Smrže, za který nastoupil k několika závodům poháru třídy Superstock 1000, který se jezdí v rámci víkendů WSBK. Po této zkušenosti se na dlouhou dobu odmlčel. Dodělal školu a připravoval se na další kariéru. V loňském roce se pokusil o návrat mezi závodní jezdce třídy 250 ccm, v týmu Jiřího Šrámka vyzkoušel Mistrovství Evropy. Start v týmu Maco Moto Racing bude pro něj krok mezi světovou elitu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist