Jako privatni stretnuti

Tovarni jezdec Marlboro Ducati, Troy Bayliss se zamysli nad zavody MotoGP jako takovymi a oznacil je jako privatni stretnuti kazdeho s kazdym.

Jako privatni stretnuti
Se tremi tretimi misty v Jerezu, na Sachsenringu a u nas v Brne se podaril Australanovi Troyovi Baylissovi na tovarni Marlboro - Ducati velmi vydareny vstup do kubatury MotoGP.
35-ti lety mistr sveta superbiku z roku 2001 si dlouho brousil zuby na celkove pate misto v sampionatu, nakonec o ne prisel o pouhe dva body proti tovarnimu jezdci a novackovi na Repsol - Honde, Amricanovi Nicky Haydenovi.
"GP - Sport je o tridu vys, nez MS superbiku, jedine co je jednodussi, je porad stejny casovy plan. Vsechno se kona ve stejny cas, volny trenink, kvalifikace, Warm - Up i zavod. Ze zacatku jsem se porad ptal, kyd zacina dalsi trenink a par vikendu to trvalo, nez jsem si uvedomil, ze casovy plan je fixni."
"Jinak me neprekvapilo nic, vse jsem ocekaval tak, jak to take prislo. Prece jen, urcity rozdil zde je. V superbicich byli vpredu vzdy ti stejni jezdci: Colin, Neil, Ruben, ja a jeste nekteri dalsi. V zavode MotoGP jsem se nekolikrat ocitl v behem okamziku na 14. ci 15. pozici. To bylo jako kopanec do zadku ! Pak to take bylo velmi hekticke. Nemam rad, kdyz musim odstartovat ze treti rady, nebot v prvni zatacce to byva opravdu velmi agresivni. V zavodnim poli je velmi mnoho vybornych zavodniku, kteri vsichni hodne riskuji a k tomu cely houf konkurencne schopnych motocyklu. Z toho se take pochopitelne vyviji velmi hekticky prubeh zavodu."
Bayliss take hovori o tom, ze ve tride MotoGP je vsechno mnohem profesionalnejsi a samotni jezdci berou svou praci mnohem opravdeji.
"V superbicich jsme odjeli radu dobrych zavodu, ale v MotoGP..., ja nevim jak to popsat...Je to, jako by slo o privatni stretnuti kazdeho s kazdym ! Kazdy pilot pozaduje sve misto, kazdy si svoji pozici take brani s neskutecnym nasazenim, nikdo neuhne ani o centimetr. Ale na druhou stranu se na tebe nikdo nezlobi, kdyz nekomu seberes pracne vybojovane misto."
"Aktuelni mistr sveta superbiku Neil Hodgson bude mit letos zrejme stejne zkusenosti jako ja. Ale myslim si, ze se nimi vyrovna velmi dobre, nebot je talentovany a v poslednich letech se hodne zmenil. Natankoval take hodne sebeduvery. Pokud se bude na Ducati citit v pohode, tak se daji od neho ocekavat dobre vykony. Desmosedici se v poslednich 15-ti mesicich od prvnich testu neobycejne zlepsila. Ovsem Ducati je na druhou stranu velmi komplikovany motocykl."
" Co se tyce zivota v depu, tak se to da srovnat se superbiky. Take jsem vzdy v nedeli vecer po zavodech sel s mym tymem na nekolik piv. Pomalu jsem take poznal i jine lidi od jinych tymu. Nikdo z nich se nechova arogantne a povysene, spise se drzi trochu zpatky."
"Velky rozdil je ovsem v medialni praci. Ta zabere hrozne moc casu. To se neda s nicim srovnat, ale za to pochopitelne dostavam podstatne vice penez, a to zase nemuze nikoho prekvapit, vzdyt se jedna o nejlepsi zavodni serii na svete."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist