HRC pokračuje na Phillip Islandu

Repsol Honda a Pramac Honda pokračují v testování na okruhu Phillip Island. Dnešek byl zajímavý také střetem Nickyho Haydena s letícími ptáky.

Druhý den testování týmu HRC Repsol Honda a Pramac Honda přinesl zlepšení časů, kterého dosáhli všichni čtyři přítomní jezdci. Tým Repsol Honda se soustředil na nastavení motocyklů a na výběr příslušných pneumatik. Tým Pramac Honda pracoval na dvou frontách, zatímco oficiální jezdec Makoto Tamada hledal vhodné nastavení svého motocyklu, testovací jezdec Shinichi Itoh opět pracoval pro pneumatikový koncern Bridgestone. Zajímavou, ale také nesmírně nebezpečnou situaci řešil při dnešním testování americký pilot Nicky Hayden, který během své jízdy trefil všudypřítomné ptáky, naštěstí se celá situace obešla pouze s poškozeným motocyklem.
Valentino Rossi (Repsol Honda): Jsem spokojený, protože jsem prožil další dobrý den. Letošní motocykl dělá to co chci a na okruhu, který mám rád se cítím opravdu dobře. Podmínky okruhu i počasí byly dnes dobré a já byl potěšený mým výkonem. Dnes jsme testovali mnoho pneumatik, hledali jsme nejlepší ekvivalent, ale už nejsme mnoho vzdáleni od cíle. Cítím, že vývoj od loňského motocyklu k letošnímu je dobrý a máme opravdový potenciál vytvořit dobrý soubor.
Nicky Hayden (Repsol Honda): Řekl bych, že to byl opravdu dobrý den. Trochu jsme postoupili a já zajel o sekundu rychleji než včera. Dnes jsem ani moc nepracoval na nastavení motocyklu jako spíše na vyhlazení mého jezdeckého stylu. Na okruhu je několik oblastí, které jsem chtěl zlepšit a vypadalo to, že jsem se opravdu v těch částech zlepšil. Motocykl je dobrý, dokazuje to Valentino a lidé na něm hodně pracují. Vždy jen menší úpravy, sednout a jet se učit okruhy. Dnes jsem si také zalovil ptáky. Já jsem jednoho zabil a druhého přejel motocykl další rozmlátil mé čelní plexisklo. Zůstalo na mě několik pér, jinak se nic nestalo.
Makoto Tamada (Pramac Honda): Máme zde hodně práce, nastavení motocyklu a výběr pneumatik zabraly mnoho času. Dnes bylo smíšené počasí, začalo se při svitu slunce a pokračovalo pod zataženou oblohou. Různé teploty byly dobré pro test pneumatik. Přirozeně jsem nechtěl jet na nejlepší čas, nerozhodl jsem se pro nejlepší kombinaci. Zítra budu mít o všem lepší obraz.
Shinichi Itoh (Pramac Honda): Musím otestovat během tří dnů mnoho pneumatik a tak je obtížné stanovit dobrý čas. Máme metodický program během kterého musím testovat množství předních pneumatik různých staveb nebo separací. Nikdy nemám kombinaci nutnou pro rychlý okruhový čas. Možná, že na to přijde čas zítra.
Testování pokračuje zítra (resp. dnes v noci našeho času) posledním, třetím dnem.
Nejlepší časy druhého dne: Valentino Rossi, ITA Repsol Honda 1:31,6 (67 okruhů)
Shinichi Itoh, JPN Pramac Honda 1:33,0 (70)
Makoto Tamada, JPN Pramac Honda 1:33,3 (65)
Nicky Hayden, USA Repsol Honda 1:33,5 (85)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist